det ukrainske flag

Ukraine

Her kan du læse hvordan vi forholder os til den udfordrende tid i Europa, hvor det europæiske demokrati er under pres.

Ukrainere i Danmark

For at imødekomme den helt særlige situation, har vi valgt at tilpasse vores forsikringer. På den måde imødekommer vi ukrainske flygtninge og de danskere som åbner deres døre for dem.

Indboforsikring

Det anslås at op mod 2.000.000 ukrainere er flygtet fra Ukraine.

Mange danskere har valgt at åbne deres hjem og tilbyde dem et sted at bo. Det gælder også flere af vores kunder.

Som et resultat heraf har vi valgt at udvide vores indbo- og ansvarsforsikring, så den også dækker ukrainske flygtninge, der bor hos vores kunder. Så er du kunde hos os og har ukrainere boende i dit hjem eller dit fritidshus, er de altså dækket på helt samme måde, som du selv er.

Udvidelsen af vores indbo- og ansvarsforsikring gælder indtil den 1. januar 2023.

Hundeforsikring

Det forventes at flere af de ukrainere, der er på vej ind i EU, har valgt at medbringe deres hunde.

De skal selvfølgelig dækkes af den lovpligtige hundeansvarsforsikring. Vi er medlem af FAH hvorigennem vi, sammen med de andre medlemmer, dækker hundeansvarsforsikringen på ukrainske hunde.

Hundeansvarsforsikringen er gældende fra 1. marts 2022 til og med 31. juli 2022. Det er muligt at forlænge aftalen hvis det er nødvendigt.

Bliver du udsat for en skade af en ukrainsk hund, eller kender du en ukrainsk hund der laver en skade, skal du rette henvendelse til FAH som håndterer sagen.

FAH er Foreningen af forsikringsselskaber til overtagelse af lovpligtig ansvarsforsikring af hunde.

Ifølge Fødevarestyrelsen er rabies udbredt blandt ukrainske hunde. Derfor bør ukrainske hunde hurtigst muligt registreres hos Fødevarestyrelsen, så de kan blive undersøgt af en dyrlæge.

Danskere i Ukraine

Læs her for at finde ud af hvordan du er dækket, hvis du som kunde hos os tager til Ukraine.

Mange danskere har valgt at hjælpe Ukraine og ukrainerne hvor de kan. Nogle donerer penge, andre tilbyder ukrainske flygtninge husly, mens andre tager til Ukraine for at hjælpe på den ene eller anden måde.

Hvis du overvejer at tage til Ukraine, bør du rådføre dig med dit forsikringsselskab i forhold til hvilke konsekvenser og muligheder der er ved at tage til et krigsområde. På den måde ved du hvordan du er dækket, inden du tager afsted.

Generelt er det dog sådan at forsikringer normalt ikke dækker i krig. Det betyder at hvis du som almindelig borger rejser ind i et krigsområde, så er du som udgangspunkt ikke dækket. Det gælder også i Ukraine.

Det skyldes at almindelige, private forsikringer såsom rejseforsikring, bilforsikring og ulykkesforsikringer typisk ikke dækker skader der er en direkte eller indirekte følge af krig.

Giver din arbejdsgiver dig fri med løn til at rejse til Ukraine og udføre frivilligt arbejde anses det som værende en ferie med løn. Det betyder altså at din arbejdsskadeforsikring heller ikke dækker eventuelle skader. Det gør den ikke da der er forskel på den risiko, du er udsat for på dit almindelige arbejde og den risiko, du bliver udsat for i en krig.

Vi støtter Thy for Ukraine

Vi støtter Thy for Ukraine fordi behovet for hjælp er stort. Vi bidrager fordi vi gerne vil gøre vores for at alle kan have en tryg tilværelse i fremtiden.

Hos Thisted Forsikring støtter vi normalt kun lokale initiativer. Men særlige situationer kræver særlige indsatser, og derfor har vi valgt at donere kr. 100.000 til Thy for Ukraine. Her samles Thy i fællesskab for at rejse penge til akut nødhjælp i Ukraine via Røde Kors, hvilket gør gavn langt fra vores eget nærområde.

Har du spørgsmål?

Hvis du stadig er usikker på de dækninger vi har nævnt, eller du har et spørgsmål til en dækning, som slet ikke er nævnt her, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig over telefonen.

Kundeservicemedarbejder taler i telefon med kunde
Kundeservice
Vi sidder klar til at hjælpe