Opdatering om coronavirus

Situationen med coronavirus udvikler sig løbende. Læs mere her om hvad du gør i forbindelse med rejse og rejseforsikring.

 

Opdateret 9. maj 2020

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til udlandet og anbefaler at danskere i udlandet rejser hjem til Danmark. Situationen forandrer sig løbende. Vi beder dig om forståelse for at vi tidligst 72 timer før afrejse kan svare dig på om du er dækket. 

Venter du på erstatning for din pakkerejse?

Pakkerejser skal dækkes af rejsearrangøren. Det står i Lov om pakkerejser. Derfor skal du kontakte rejsearrangøren for at få erstatning.

Regeringen har vedtaget en hjælpepakke som skal hjælpe rejsearrangører med at refundere kunderne for rejser der skal erstattes på grund af coronaepidemien. Hjælpepakken administreres af Rejsegarantifonden, og her arbejder de lige nu så hurtigt de kan, for at finde ud af hvordan det i praksis skal ske.

Derfor er der i øjeblikket ventetid på at få erstatning efter at du har kontakte rejsearrangøren. Vi beder dig om at være tålmodig og vente på at du får yderligere information fra dem.

Skal du ud at rejse?

Hvis du har tegnet en afbestillingsforsikring, og du skal ud og rejse i den kommende tid, skal du gøre følgende:

  1. Kontakt først dit rejse- eller flyselskab og undersøg om du kan få en ombooking eller refusion af rejsen.
  2. Hvis du herefter har brug for hjælp, kan du kontakte Falck Global Assistance på 70 22 60 90, så vil de hjælpe dig. Du kan også anmelde skaden elektronisk på Min side. Situationen udvikler sig meget hurtigt, så derfor er det tidligst muligt at give dig et svar når der er 72 timer til afrejse.

Der er rigtig mange henvendelser i øjeblikket, så der kan være forlænget svartid.

Sådan holder du dig orienteret om coronavirus/COVID-19

Vi anbefaler at du holder dig orienteret via statslige og andre officielle kilder. Drejer det sig om rejser til udlandet, bør du søge informationer på Udenrigsministeriets hjemmeside. De danske myndigheder har samlet oplysninger om situationen i Danmark på portalen www.coronasmitte.dk.

Spørgsmål om rejser og afbestilling

Dækker min rejseforsikring hvis jeg er i udlandet nu, og skal rejse hjem?

Ja, det gør den, fordi Udenrigsministeriet opfordrer alle danskere til at rejse hjem fra udlandet.

Dækker min afbestillingsforsikring hvis jeg skal rejse til udlandet?

Ja, det gør den. Thisted Forsikring dækker afbestilling af rejser til områder hvortil Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser. Det vil sige røde og orange områder jævnfør Udenrigsministeriets vejledning.

Dækker min afbestillingsforsikring hvis mit fly aflyses på grund af coronaepidemien?

Ja, det gør den. Thisted Forsikring dækker afbestilling af rejser til områder hvortil Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser. Det vil sige røde og orange områder jævnfør Udenrigsministeriets vejledning.