fbpx
Kaskoforsikring

Kaskoforsikring

Ved du hvad kasko betyder? Og hvad er kasko til bilforsikring egentlig for en størrelse? Læs mere herunder og find ud af om den er relevant for dig.

Hvad er en kaskoforsikring?

Kasko er en af de mest almindelige forsikringer, du hører om, men hvad er kasko egentlig? Her finder du betydningen af kasko og generel information om kaskoforsikring.

Mange tænker på kaskoforsikring, når de hører bilforsikring, men du kan faktisk sagtens få en kasko til dine andre køretøjer.

En kaskoforsikring kan dække skader på din bil, motorcykel, knallert eller campingvogn/trailer, alt efter hvad du vælger.

Du kan tilvælge vores kaskoforsikringer til motorkøretøjsforsikringer ud over den lovpligtige ansvarsforsikring.

Hvorfor skal du tilvælge en kasko til din MC- eller bilforsikring?

De fleste vælger en kaskoforsikring, hvis de har en nyere bil eller motorcykel, da forsikringen dækker skader (f.eks. buler eller ridser, hærværk), brand, tyveri med mere.

Hos os er du dækket ind, hvis uheldet er ude – også hvis du står i udlandet og har brug for vejhjælp.

De fleste banker eller finansieringsselskaber stiller ligeledes ofte et krav om en kaskoforsikring til det køretøj, de finansierer og giver lån ud til.

Du kan se, hvad vores forsikringer dækker, og læse mere om de enkelte forsikringers kaskodækning og tilvalg ved at trykke dig videre ind på de enkelte sider nedenfor.

Hvad betyder kasko?

Ordet kasko kommer fra det spanske ’casco’, som betyder skibsskrog.

Det er først senere, at kasko er blevet sat i forbindelse med forsikringer, hvor ordet har fået en udvidet betydning til også at dække andre fartøjer, såsom biler, motorcykler og lignende.

en kvinde kører bil

Hvad dækker en kaskoforsikring?

En kaskoforsikring dækker skader på din bil, motorcykel, knallert, trailer eller campingvogn.

Det kan være skader, der er opstået ved trafikuheld, brand, hærværk og tyveri. Derudover dækker kaskoforsikringen, hvis dit køretøj bliver stjålet.

Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, men har du lån i bilen, kan du opleve, at långiver kræver, at bilen er kaskoforsikret.

Hvad dækker vores kaskoforsikringer?

Herunder kan du se, hvad kaskoforsikringen dækker på de enkelte køretøjer, og om der er mulighed for ekstra dækning gennem tilvalg, alt efter hvilket køretøj du har forsikret.

Vores kaskoforsikringer dækker alle skader i henhold til betingelserne. Du finder forsikringsbetingelser på den enkelte forsikringsside under punktet “Fakta og betingelser”.

Bil

 

Kaskoforsikring til bil

Vores kaskoforsikring på bil dækker, når uheldet er ude. Du har ligeledes mulighed for at tilvælge ekstra dækning. Herunder kan du se, hvad kaskoen dækker ved en bilforsikring hos os:

 • Udefrakommende skader på det forsikrede køretøj (f.eks. buler og ridser)
 • Brand, lynnedslag og eksplosion
 • Tyveri af motorkøretøjet og dets dele
 • Vejhjælp i Europa
 • Lånebil, hvis du vælger Fordelsværksted

Vil du vide, om dit værksted er et af fordelsværkstederne, så ring til os på 96 19 45 00.

Vi dækker også påmonteret trækkrog til én pris. Med en kasko til bil er skader på trailer dækket ved kørselsuheld op til 6.600 kr.

Du kan læse mere om, hvad forsikringen dækker og gældende betingelser i nedenstående link.

Du finder vores bilforsikring og oversigten over tilgængelige tilvalg her:

Motorcykel

 

Kaskoforsikring til motorcykel

Kaskoforsikringen på motorcykel er vigtig, hvis du ønsker at sikre dit køretøj. Så er du godt dækket ind ved skade eller tyveri. Vores kasko til motorcykel dækker følgende:

 • Skade på motorcyklen
 • Brand
 • Tyveri
 • Vejhjælp i udlandet

Kaskoforsikringen dækker også, hvis uheldet er ude i udlandet. Den omfatter redning, der dækker kørsel i udlandet, samt retshjælpsforsikring ved sagsomkostninger på eventuelle retssager i henhold til betingelserne.

Dette og de mulige tilvalg til motorcykelforsikringen kan du læse mere om her:

Scooter og knallert

 

Kaskoforsikring til scooter eller knallert

Med vores kaskoforsikring til knallert eller scooter er du godt dækket ind. Her dækker vi skade på din knallert blandt andet som følge af brand eller færdselsuheld. Din knallert er dermed sikret ved uheld, eller hvis den bliver stjålet. Kaskoen til scooter- og knallertforsikringen dækker:

 • Skader på knallerten
 • Brand
 • Tyveri
 • Vejhjælp
 • Retshjælp

Hvis du bliver part i en sag som ejer af knallerten eller scooteren, yder vi retshjælp i henhold til betingelserne, som du finder i nedenstående link.

Du skal være opmærksom på, at for at tegne en kaskoforsikring til din knallert hos os, skal husstanden være helkunde. Du kan kontakte os for at høre mere.

Du kan finde mere om betingelserne og yderligere information om scooter- og knallertforsikringen her:

Campingvogn og trailer

 

Kaskoforsikring til campingvogn eller trailer

Vi har en kaskoforsikring til dig med campingvogn eller trailer. Med en campingvogn- og trailerforsikring er du sikret når du tager din campingvogn med på ferie. Forsikringen på campingvogn dækker herunder:

 • Skader på selve campingvognen/trailer
 • Brand
 • Kortslutning
 • Tyveri
 • Indbo campingvogn

Du kan finde fakta og betingelser, samt yderligere information om vores campingvogn- og trailerforsikring her:

Hvad dækker en kaskoforsikring ikke?

En kaskoforsikring dækker alt det, der ikke er undtaget i forsikringsbetingelserne. Følgende er eksempler på, hvad der kan være undtaget af kaskoforsikringen:

 • Skader som følge af mangelfuld vedligeholdelse
 • Skader, der kunne have været mindsket eller undgået ved ikke at bruge bilen
 • Skader, som er forårsaget af en fører, der ikke har et gyldigt kørekort
 • Tab eller tyveri af brændstof
 • Skader, der opstår i og er begrænset til køretøjets elektroniske dele såsom motor eller batteri.

Hvis du vil have et præcist overblik over, hvad din kaskoforsikring ikke dækker, så skal du læse dine forsikringsbetingelser.

Hvad er forskellen på ansvar og kaskoforsikring?

Ansvarsforsikringen dækker de skader, du laver på andre og andres ting, mens kaskoforsikringen dækker de skader, der sker på dit eget køretøj.

Derudover er ansvarsforsikringen lovpligtig i modsætning til kaskoforsikringen. Har du et lån i bilen, kan du dog komme ud for at långiver vil kræve, at du har en kaskoforsikring.

Førerpladsdækning

En kaskoforsikring dækker skader på køretøjet, men ikke personskader.

Det kan derfor også være en god idé at få en ulykkesforsikring, som dækker personskader, samt en førerpladsdækning som tilvalg til din bilforsikring,der dækker dig ind ved solouheld.

Bil med katastrofeblink holder i vejkanten

Hvornår skal du have en kaskoforsikring?

Her kan du læse lidt nærmere om, hvornår og ikke mindst hvorfor det er en god idé at have en kasko på dit køretøj.

Kaskoforsikringen er en af de mest almindelige og almen-kendte tillægsforsikringer. De fleste vælger at forsikre deres bil med en kasko, hvis der er tale om en dyrere model, eller hvis bilen er ny.

Det samme gælder for motorcykel, knallert eller campingvogn.

Det er ikke et krav, at du har en kasko på dit køretøj, hvilket er modsat den lovpligtige ansvarsforsikring. Vi mener dog, at kaskoforsikringen alligevel kan siges at være essentiel, da den hjælper dig, hvis køretøjet bliver skadet eller stjålet.

Med en kaskoforsikring er du således dækket ind, når uheldet sker.

Er en kaskoforsikring lovpligtig?

En kaskoforsikring er ikke lovpligtig, men hvis du for eksempel har lån i køretøjet, forlanger långiver ofte alligevel, at du har en kasko tilvalgt.

De fleste, der har et nyere køretøj, vælger at have en kaskoforsikring for at være helt dækket ind.

Hvorfor skal man have kasko?

Med en kaskoforsikring får du dækket skader fra egne uheld på dit køretøj, ligesom vi tager os af kontakten til andre forsikringsselskaber, hvis andre laver skade på dit køretøj. Har du ikke en kaskoforsikring, skal du selv sørge for disse ting.

Så den korte forklaring på hvorfor man skal have en kaskoforsikring er følgende: for at passe på dine ting og for at få hjælp, når uheldet er ude.

Hvad koster en kaskoforsikring?

Prisen på den forsikring du vælger, er forskellig og ofte individuel. Dit tilbud afhænger af flere faktorer samt eventuelle tilvalg.

Prisen på kasko er forskellig fra kunde til kunde. Kaskoforsikringens pris afhænger af flere faktorer såsom:

 • Årligt kørselsforbrug
 • Din alder
 • Din bopæl
 • Køretøjet, du ønsker forsikret (herunder mærke, årgang, motorstørrelse m.v.)
 • Din skadefri kørselserfaring

Din kaskoforsikring kan dermed blive billigere, hvis du ikke tidligere har haft skader eller kører mindre på årsbasis. Du kan læse mere om, hvordan vi udregner prisen på en bilforsikring her. Eller få et tilbud ved at indtaste dine oplysninger herunder:

Få et tilbud på en bilforsikring

Eldin Nikocevic, kundekonsulent
Kundeservice
Vi sidder klar til at hjælpe
Bliv ringet op
Skriv til os