fbpx
Bilforsikring

Bilforsikring

Få et tilbud her

Bilforsikring til nord-, midt- og vestjyder

Her i Nord-, Midt- og Vestjylland er bilen ikke en luksus, men en nødvendighed. Der kan være langt til arbejde, skole – og alt det sjove i fritiden. Derfor skal du have en bilforsikring, der passer til netop dine behov.

Sådan finder vi den bedste bilforsikring

Hos Thisted Forsikring tror vi på personlige løsninger.

Og præcis derfor skal du have den bilforsikring, der passer bedst til dig.

Det betyder at vi tager os god tid og lytter til dig, når vi skal hjælpe dig med at finde den bedste bilforsikring. Du skal have det, du har brug for. Hverken for meget eller for lidt.

Derfor vil du også opdage, at vi udover ansvarsforsikringen og kaskoforsikringen har en række af frivillige tillægsdækninger, som du har mulighed for at tegne helt afhængigt af din nuværende situation.

Dækning

Hvad dækker bilforsikringen?

Grundlæggende består en bilforsikring af en lovpligtig ansvarsforsikring og en valgfri kaskoforsikring. De fleste, der har en nyere bil, vælger også en kaskoforsikring. Se herunder, hvordan vores bilforsikring dækker dig.

Dækning
Ansvar
Kasko
Tilvalg
Skader på personer, deres ting og køretøjer
Skade​r på det forsikrede køretøj
Brand, lynnedslag og eksplosion
Tyveri af motorkøretøjet og dets dele
Parkeringsskadedækning
Vejhjælp i Danmark
SOS vejhjælp i Europa
Friskadedækning
Friskadedækning gør at man ikke skal betale selvrisiko ved følgende skader: brand, tyveri, indbrudstyveri, seriehærværk, nedstyrtende genstande, påkørsel af dyr, og ved skader på ladekabel og ladestander.
Glasskadedækning
Glasskadedækning betyder at man ikke skal betale selvrisiko ved reparation af et stenslag i ruden og en mindre selvrisiko ved udskiftning af ruden.
Ung Bilist
Ung Bilist er for familier med børn der har kørekort, og som af og til låner forældrenes bil. Normalvis er selvrisikoen højere hvis en person under 23 år fører bilen, og der sker en skade, men med denne dækning er selvrisikoen den samme som hvis det var dig selv der førte bilen. Samtidig optjener de unge bilister anciennitet for hvert år de kører uden skader, og denne anciennitet kan bruges hvis de senere opretter en bilforsikring hos os i deres eget navn.
Førerpladsdækning
Førerpladsdækning dækker den personskade som du måtte få ved et færdselsuheld hvor ingen andre motordrevne køretøjer er involveret. Erstatningen opgøres efter de gældende regler og satser i Erstatningsansvarsloven, præcis som hvis der var et andet motordrevet køretøj involveret.
Lånebil hvis du vælger Fordelsværksted
Vi tilbyder dig gratis lånebil hvis du har kaskoforsikring og får din bil repareret på et af vores fordelsværksteder i forbindelse med en skade. Lånebilen har 100 km fri kørsel pr. dag ekskl. brændstof. Benytter du fordelsværksted, får du også udvidet reklamationsret på reparationen af din bil. Kontakt os for at høre mere om fordelsværkstederne.
Information og fakta

Information og fakta

Download vores faktaark og få overblik over de vigtigste detaljer.

Her hos Thisted Forsikring ved vi at forsikringer kan være en kompleks størrelse. Derfor har vi valgt at samle al relevant information i det vi kalder faktaark. I disse kan du hurtigt få relevant information relateret til netop dig.
Skulle du have spørgsmål, så står vi naturligvis altid klar til at tale med dig på telefon 96 19 45 00.

Faktaark bilforsikring

Download faktaark

Faktaark førerpladsdækning

Download faktaark

Faktaark vejhjælp

Download faktaark

Betingelser

Bliv klogere på detaljerne

Betingelserne er de regler der gælder for din forsikring og dens dækninger. Du bør læse dem inden du vælger forsikring og eventuelle tilvalgsdækninger.

Betingelserne udgøres af vores fællesbetingelser og betingelser for bilforsikring. Her kan du se de nyeste udgaver.

Alle forsikringsselskaber laver produktinformationsark efter europæiske standarder. Det gør det let for dig at sammenligne på tværs.

Hvis du er kunde hos os allerede, kan du se de betingelser der gælder for dine forsikringer på Min side.

Værd at vide.

Vil du undgå at betale for parkeringsskader?

Vælger du Parkeringsskadedækningen, så undgår du at betale selvrisiko, hvis du får en parkeringsskade forvoldt af en ukendt skadevolder, mens du holder lovligt parkeret.

Mand kører bil

Hvad koster en bilforsikring i gennemsnittet?

Det ville være rart med et tal på, hvad en bilforsikring sådan cirka koster. Det forstår vi godt. Sagen er, at der er en lang række ting, der har betydning for prisen på din bilforsikring. Du kan se eksempler nedenfor.

De oplysninger du giver os, bruger vi til at beregne risikoen og dermed prisen på forsikringen til din bil.

Vi tager udgangspunkt i hvem, der er fast bruger af bilen. Hvis den der tegner bilforsikringen, ikke er den samme som den, der er fast bruger af bilen, skal vi have besked.

Her er eksempler på ting der har indflydelse på prisen på din bilforsikring:

 • Bilens nyværdi
 • Bilens tophastighed og acceleration
 • Din alder
 • Bilens alder
 • Din kørsel uden skader
 • Antal kilometer du kører om året
 • Bopæl

At beregne prisen på din bilforsikring

Når du skal finde en ny bilforsikring, spiller prisen en rolle. Hos Thisted Forsikring finder du ikke en online beregner til bilforsikring. Det hænger blandt andet sammen med, at vi ønsker at servicere hver enkelt kunde ud fra en individuel vurdering.

En individuel vurdering, hvor vi på god jysk vis tager os tid til at undersøge dine nuværende behov og på samme tid har et øje for, hvordan din fremtidige bilforsikring skal skrues sammen.

Dine behov kan ændre sig undervejs. Og derfor har du også adgang til en række tillægsdækninger.

Når dine børn kører i din bil

Hjemmeboende børn må gerne låne familiens bil, men de må ikke være fast bruger af bilen. Bruger dit hjemmeboende barn bilen som fast bruger, skal vi have besked.

Vi har samlet nogle gode huskeregler som kan hjælpe dig. Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af disse eksempler, bør dit barn sandsynligvis stå som fast bruger af bilen. Kontakt os hvis du er i tvivl, eller læs mere herunder om, hvordan dit barn får en bedre bilforsikring.

Dit barn skal stå som fast bruger af bilen hvis:

 • Barnet kører i bilen til dagligt, eksempelvis til skole, på jobbet eller til fritidsaktiviteter.
 • Barnet har bilen til fri afbenyttelse.
 • Hvis forældrene ikke stiller spørgsmålstegn ved hvornår bilen er tilbage.

Men hvornår er der egentlig tale om, at dit barn låner bilen? Det er der, når barnet lejlighedsvis låner bilen, for eksempel til at køre på besøg hos en kammerat eller kæresten. Oftest er det sådan at der er en aftale mellem forældrene og barnet om hvornår bilen forventes afleveret tilbage.

Er der en smart løsning?

Ja, der er. Hvis dine børn låner bilen i ny og næ, ned til bageren, ud til veninden, hjem til kæresten, til og fra sport, så skal du se på vores produkt Ung Bilist.

Det er en forsikring der hjælper dit barn eller dine børn med at optjene kørselserfaring. Ung Bilist er til dig som har et eller flere børn, som lejlighedsvis låner bilen.

For hvert år børnene kører i din bil, optjener han eller hun Ung Bilist-rabat som senere kan benyttes til en bilforsikring hos Thisted Forsikring. De kan dog højst optjene rabat i tre år.

Det vil hjælpe dine børn til en billigere bilforsikring, når de engang får deres egen bil.

Se herunder hvordan du får Ung Bilist-tillægsforsikringen.

Ung Bilist – optjen rabat fra første dag

Hos Thisted Forsikring er det muligt at få forsikringen Ung Bilist, der er en tillægsdækning til forældrenes eksisterende bilforsikring.

Med denne forsikring optjener dine børn rabat i forhold til bilforsikringen, som han eller hun senere kan anvende, når der opstår ønske om eller behov for at tegne en bilforsikring selv.

Bilforsikringer til unge er et emne, der optager især unge mennesker. Dels fordi prisen kan være høj, og dels fordi mange unge mennesker – specielt i yderområderne er nødt til at låne forældrenes bil for at kunne passe skole, fritidsaktiviteter og sociale arrangementer.

På den måde har vi et ansvar her i Nord-, Midt-, og Vestjylland for at løfte den udfordring. 

Med Ung Bilist tillægsforsikringen gør vi netop det.

Men lad os se lidt på, hvilke betingelser der gælder for Ung Blist tillægsforsikringen

Hvad er betingelserne for Ung Bilist forsikringen?

Med Ung Bilist optjener dine børn rabat når de kører i din bil.

Ung Bilist tillægsforsikringen omfatter dine børn, når:

 • De har gyldigt kørekort og er fyldt 17 år
 • De ikke har eller har haft egen bil
 • Husstanden ikke har mere end 2 biler
 • Bilen ikke er af typen ATV.

Hvis den unge i løbet af et policeår er skyld i en skade, optjenes der ikke rabat det pågældende år. Der kan højst optjenes rabat i tre år.

Husk på, at forsikringstageren skal være ejer af den bil, som dine børn benytter. Derfor må børnene ikke figurere på registreringsattesten, købekontrakten, billånet, panthaverdeklarationen eller tilsvarende.

For tillægsforsikringen Ung Bilist gælder den selvrisiko, du som forsikringstager har på din nuværende bilforsikring.

Få billigere bilforsikring

Hvis du tager et køreteknisk kursus, kan du spare penge på din bilforsikring. Det gælder hvis du har haft kørekort i mindst seks måneder og har egen bil.

Specielt for unge bilister kan det være udfordrende at få en billigere bilforsikring. Derfor har vi tilrettelagt et spændende tilbud, hvor du kan optjene rabat på din bilforsikring og samtidig får finpudset dine evner ud i kunsten at køre bil.

Vi tror nemlig på, at du med sådan et kursus bliver en bedre bilist og derfor i højere grad kan undgå uheld.

Vi stiller som krav til dig, at du deltager i kurset i din egen bil.

Når du har gennemført kurset får du en billigere bilforsikring. Det gælder uanset om du kun har ansvarsforsikring, eller om du også har valgt at tegne en kaskoforsikring oveni.

Er du stadig i tvivl?

Ofte stillede spørgsmål om bilforsikringer

Vi ved, at der er mange spørgsmål til bilforsikringer. Derfor har vi gjort det nemmere for dig og samlet nogle af dem, som vi oftest bliver stillet. Kan du ikke finde det svar du søger, er du altid velkommen til at ringe til os på 96 19 45 00.

Hvad er en ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikringen er lovpligtig. Ansvarsforsikringen dækker hvis du kommer til at lave skader på andre personer, deres ting og deres biler mens du kører.

Hvad er en kaskoforsikring?

Kaskoforsikringen dækker skader på din bil. Den er ikke lovpligtig, men hvis du har lån i bilen, forlanger långiver ofte at der er kaskoforsikring. De fleste der har en nyere bil, vælger at have en kaskoforsikring.

Må jeg låne min bil ud til nogen under 23?

Du må låne din bil ud til hvem du vil, blot de har et kørekort. Hvis personen er under 23 år og laver en skade på bilen, vil der blive opkrævet dobbelt selvrisiko.

Hvad gør jeg hvis jeg har fået en skade?

Giv os besked så hurtigt som muligt. Du har to muligheder. Foretrækker du at tale med os direkte, kan du ringe til os på 96 19 45 00. Vil du hellere anmelde din skade online, gør du det via Min side. Læs mere her.

Hvorfor er kilometertallet vigtigt?

Jo flere kilometer du kører i din bil om året, jo større er risikoen for at du får en skade på den. Derfor afhænger prisen af hvor meget du kører. Og derfor er det vigtigt at du giver os besked hvis kilometerforbruget pr. år ændrer sig.

Jeg har solgt min bil. Hvad gør jeg?

Den nye ejer har 4 dage til at omregistrere bilen. Vi får besked fra SKAT, og så sletter vi din bilforsikring fra den dato den er omregistreret til den nye ejer.

Jeg har fået en glasskade på min bil. Hvem skal jeg ringe til?

Vi har samarbejde med Autoglasmanden. Du kan bestille tid online eller på telefon 87 80 08 10. De kommer og skifter ruden hvor du er. Du kan også få glasskaden repareret på dit lokale værksted.

Jeg har brug for vejhjælp i Danmark. Hvem skal jeg ringe til?

Vi samarbejder med Dansk Autohjælp. Ring på 70 10 80 90, så kommer de og hjælper dig.

Jeg har brug for vejhjælp i Europa. Hvem skal jeg ringe til?

Er din bil kaskoforsikret, indeholder forsikringen redningshjælp i Europa gennem Rødt Kort-ordningen. Ring til SOS International på +45 70 10 50 52. Eller download appen Rødt Kort. Den sender dine GPS-koordinater med når du tilkalder vejhjælp.

Huskeliste hvis uheldet sker

Det er aldrig sjovt at tænke på det der er ubehageligt. For man håber jo ikke det sker.

Alligevel kan det være en god idé at forholde sig til. For hvilke informationer er vigtige at få noteret, hvis man skulle komme ud for et trafikuheld?

Vi har lavet en tjekliste, som du kan downloade og printe ud til bilen. Så har du altid et overblik over hvilke informationer, der er vigtige og et sted at skrive informationerne ned.

Mand og kvinde der undersøger hvor meget skade der er sket efter sammenstød af deres biler

Et par ord om tillægsdækninger til bilforsikring

Tegn tillægsdækninger helt afhængigt af dine personlige behov og ønsker

Parkeringsskade

Parkeringsskadedækning er en tillægsdækning, der sikrer dig, når din bil holder lovligt parkeret, men på trods af dette udsættes for en skade af en ukendt skadevolder.

Det betyder:

 • At du slipper for at betale selvrisiko, hvis du får en parkeringsskade – også kendt som en Bilka-bule

Vejhjælp i Danmark

Vejhjælp eller en autohjælpsforsikring sikrer dig, når du kører i Danmark. Tillægsforsikringen omfatter både din bil og eventuelle efterspændte påhængsvogne.

Det betyder, at du blandt andet er sikret, hvis:

 • Du har brug for starthjælp
 • Du har brug for hjælp til døroplukning
 • Du sidder fast i eksempelvis en snedrive
 • Du ikke kan transportere din bil på værksted
 • Du skal have din bil fragtet hjem, hvis du pludselig er blevet syg og ikke er i stand til at køre

Vejhjælp er din sikkerhed for, at du altid har en mulighed for at tilkalde kvalificeret hjælp. Vi tilbyder forsikringen i samarbejde med SOS Dansk Autohjælp.

Friskadedækning

Hvis du tegner tilvalgsforsikringen Friskadedækning, skal du ikke betale selvrisiko ved skader udløst ved brand, tyveri, indbrudstyveri, seriehærværk, nedstyrtende genstande, påskørsel af dyr, eller skade på ladekabel og ladestander.

I punktform ser det således ud:

 • Ingen selvrisiko ved tyveri
 • Ingen selvrisiko ved påkørsel af dyr
 • Ingen selvrisiko ved seriehærværk
 • Ingen selvrisiko ved brand
 • Ingen selvrisiko ved indbrudstyveri
 • Ingen selvrisiko ved nedstyrtende genstande
 • Ingen selvrisiko ved skade på ladekabel og ladestander

Glasskadedækning

Vælger du tilvalgsforsikringen Glasskadedækning vil der ikke være selvrisiko ved reparation af stenslag. Skal ruden skiftes, er selvrisikoen mindre end den almindelige kaskoselvrisiko, som du har valgt.

Det betyder altså:

 • Ingen selvrisiko ved glasskader (reparation)
 • Mindre selvrisiko ved udskiftning af rude

Førerpladsdækning

Førerpladsdækningen dækker den skade, som kan ske, hvis du er ude for et færdselsuheld, hvor ingen andre motordrevne køretøjer er involveret.

Vi opgør erstatningen efter de gældende regler og satser i Erstatningsloven, præcis som var der et andet motordrevet køretøj involveret. Husk på, at skader på din bil dækkes af din kaskoforsikring, mens du desværre som fører af bilen kan ende med at stå uden optimal dækning.

Det hænger sådan sammen:

Et eksempel er, at du kører i din bil og mister kontrollen over den. Det betyder, at du kører af vejen. Bilen får mange skader, og du får alvorlige personskader.

Her tænker du måske, at din ulykkesforsikring træder til. Og det gør den også, men der er visse afgørende forskelle imellem førerpladsdækningen og ulykkesforsikringen, hvad angår ovennævnte scenarie.

I det tilfælde vil ulykkesforsikringen nemlig dække således:

 • En godtgørelse for méngrad
 • Behandlingsudgifter

Ser vi derimod nærmere på førerpladsdækningen, dækker den dig i forhold til:

 • Behandlingsudgifter
 • Tabt arbejdsfortjeneste
 • Svie og smerte
 • Varigt méngrad
 • Erhvervsevnetab

Det er altså vigtigt, at du husker på dig selv, da det absolut kan ende med at få markant betydning, hvis du skulle blive udsat for et solouheld.

Har du en veteranbil?

Hos Veteranforsikring Danmark sidder vores kolleger klar til at hjælpe dig med at forsikre din veteranbil. De er specialister i veterankøretøjer og brænder for veteranlivet. Veteranforsikring Danmark er en nicheafdeling af Thisted Forsikring.

mand sidder i veteranbil

Det siger vores kunder

Hvorfor har du den bilforsikring, som du har? Hør Bjarke fra Skjern, Pernille fra Thisted og andre af vores kunder fortælle om deres valg.

en mand står ved bagsmækken på sin pil
×
Bliv ringet op
Skriv til os