fbpx
Hundeforsikring

Hundeforsikring

At have en hund beriger livet med kærlighed og masser af glæde, men det indebærer også et ansvar – både for hunden og dem, som hunden møder på sin vej. Vi tilbyder hundeforsikring med ansvarsforsikring, syge- og ulykkesforsikring samt livsforsikring.

Forsikring af familiens bedste ven

Du skal have en ansvarsforsikring til din hund. Hos Thisted Forsikring dækker hundeforsikringen de skader, som din hund i kådhed og i et uopmærksomt øjeblik, kan forvolde på andre eller deres ting.

Hunde, og især hvalpe, kan være både nysgerrige og legesyge. Men de kan desværre også blive syge, ligesom vi selv kan.

Sygdom hos hunde kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Det kan være, at din hund ændrer adfærd, det kan være den drikker eller tisser mere, end den plejer, eller det kan være, du kan se en ændring i hundens pels.

En syge- og ulykkesforsikring til din hund kan være en god idé, da det hurtigt kan blive dyrt med et dyrlægebesøg. Med en dyreforsikring til din hund er både du og din hund stillet bedst muligt.

Du kan også få en livsforsikring til din hund. Den kan hjælpe dig, hvis din hund dør eller skal aflives som følge af sygdom eller ulykke.

Dækning

Sådan dækker hundeforsikringen

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring for sin hund. Hos Thisted Forsikring kan du også få en syge- og ulykkesforsikring samt livsforsikring til din hund. Herunder kan du se et uddrag af dækningerne. Se forsikringsbetingelserne, hvis du vil have et fuldt overblik over, hvordan hundeforsikringen dækker.

Dækning
Ansvar
Syge- og ulykkesforsikring
Livsforsikring
Skade på andres ting
Skade på andre personer
Skade på andre dyr
Figurantdækning
Du behøver ikke tegne en udvidet ansvarsforsikring, hvis du ønsker at tage din hund med til hundetræning. Den er allerede udvidet med figurantdækningen, så du kan gå til hundetræning med god samvittighed.
Skade på egne ting
Fast selvrisiko
Du kan vælge mellem kr. 1.000, 1.500 eller 2.000. Der er ingen procentuel egenbetaling.
Receptpligtig medicin
Dækkes med højst kr. 2.200 (2024) pr. forsikringsår/behandlingsperiode.
Udgifter til genoptræning
Dækkes med højst kr. 4.000 (2024) pr. forsikringsår/behandlingsperiode.
Udgifter til dyrlægebehandling
Se hvilke udgifter og dyrlægebehandlinger der konkret dækkes i forsikringsbetingelserne.
Udgifter til diagnostisk formål
Vær opmærksom på at CT- og MR-scanning kræver forudgående accept fra Thisted Forsikring.
Kejsersnit og fødselskomplikationer
Dækkes hvis hundens liv har været i fare, og hvis hunden ikke tidligere har fået foretaget kejsersnit. Racerne Bostonterrier, Engelsk- og Fransk Bulldog, Chihuahua, Mops og blandingsracer hvor disse indgår er undtaget for dækning.
Erstatning hvis hunden dør eller må aflives grundet alvorlig sygdom eller alvorlig tilskadekomst
Erstatningssummen udbetales ved indsendelse af dyrlægeerklæring.
Udgifter til aflivning og standardkremering efter dækket sygdom eller skade
På syge- og ulykkesforsikring dækkes udgifter til aflivning og standardkremering højst med den årlige forsikringssum.
Information og fakta

Information og fakta

Download vores faktaark og få overblik over de vigtigste detaljer.

Hos Thisted Forsikring ved vi at forsikringer kan være en kompleks størrelse. Derfor har vi valgt at samle al relevant information i det, vi kalder faktaark. I disse kan du hurtigt få relevant information relateret til netop dig.

Skulle du have spørgsmål, så står vi naturligvis altid klar til at tale med dig på telefon 96 19 45 00.

Faktaark dyreforsikring – hund

Download faktaark

Sundhedsattest

For at få en syge- og ulykkesforsikring samt livsforsikring til din hund hos Thisted Forsikring, skal du i nogle tilfælde fremvise en sundhedsattest fra dyrlægen. Sundhedsattesten må ikke være over 14 dage gammel.

Når dyrlægen har udfyldt sundhedsattesten, skal du sende den til den medarbejder, som har lavet et forsikringstilbud til dig. Det er vigtigt, at du husker at tilføje det referencenummer, du får af rådgiveren.

Der kræves sundhedsattest hvis:

 • Din hund er fyldt 4 år, men endnu ikke er fyldt 7 år.

Har din hund en tilsvarende syge- og ulykkesforsikring og evt. en livsforsikring i et andet forsikringsselskab, som skal flyttes til Thisted Forsikring, behøver du ikke sende en sundhedsattest – uanset hvor gammel hunden er.

Sundhedsattest

Download sundhedsattest

Betingelser

Bliv klogere på detaljerne

Betingelserne er de regler, der gælder for din forsikring og dens dækninger. Du bør læse dem nøje igennem, inden du vælger forsikring og eventuelle tilvalgsdækninger.

Betingelserne udgøres af vores fællesbetingelser og betingelser for dyreforsikring. Her kan du se de gældende udgaver.

Alle forsikringsselskaber skal lave produktinformationsark efter europæiske standarder. Det gør det let for dig at sammenligne på tværs.

Hvis du er kunde hos os allerede, kan du se de betingelser der gælder for dine forsikringer på Min side.

Hvordan får jeg en hundeforsikring?

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at forsikre din hund. Før vi kan det, skal din hund leve op til en række krav. Det drejer sig om:

 • Din hund skal være registreret hos Dansk Hunderegister
 • Din hunds race skal være lovlig i henhold til hundeloven
 • Din hund skal være ID-mærket med øretatovering eller chip
 • Din hund skal være vaccineret mod hundesyge, smitsom leverbetændelse og parvovirusdiarré
 • Din hund skal være mellem 8 uger og 7 år gammel – medmindre forsikringen overflyttes fra et andet selskab.

I hundeloven kan du også læse, at du skal sørge for, at din hund får et halsbånd, der viser ejerens navn og adresse.

Hvorfor er en hundeforsikring lovpligtig?

Hundeloven beskriver i detaljer, hvilke regler der gælder, når du er hundeejer. I hundelovens § 8 stk. 2 kan du læse følgende:

“Det påhviler besidderen af en hund at holde den ansvarsforsikret. Forsikringsselskabet hæfter umiddelbart over for skadelidte for erstatning efter stk.1. Undtaget fra forsikringspligten er hunde, der holdes af statsmyndigheder, statsinstitutioner eller kommuner.” 

Dette hænger sammen med, at ejeren af hunden er forpligtet til at afholde den skade, som hunden måtte forvolde. Erstatningen kan dog helt eller delvist bortfalde, hvis den skadelidte selv har medvirket til skaden.

Her kan du læse hele hundeloven.

Hvad koster en hundeforsikring?

Prisen på en ansvarsforsikring til hund hos Thisted Forsikring afhænger ikke af eksempelvis race. Har du flere hunde, er det kun den ene, du skal betale fuld pris for, mens du får rabat på øvrige hunde.

Ansvarsforsikringen dækker, indtil hunden dør eller skifter ejer. Ved ejerskifte vil den eksisterende ansvarsforsikring fortsat være gældende i op til 14 dage, indtil den nye ansvarsforsikring er oprettet. Vær opmærksom på, at du selv skal opsige ansvarsforsikringen, hvis din hund sælges.

På en syge- og ulykkesforsikring til din hund afhænger prisen af hvilken race, din hund er. Det skyldes, at nogle hunderacer har større risiko for at udvikle sygdomme. Prisen er dog også påvirket af hvilken selvrisiko, du vælger. Ved at vælge en lav selvrisiko bliver forsikringen dyrere, mens den bliver lidt billigere, hvis du vælger en højere selvrisiko.

Hvornår dækker hundeforsikringen ikke?

Når vi taler om hundeansvarsforsikringen er der også situationer, hvor forsikringen ikke dækker. Det gælder for eksempel i disse tilfælde:

 • Hundeansvarsforsikringen dækker ikke skade på ejeren eller hundepasseren og personer, ting eller dyr i deres husstand
 • Skader på den forsikrede hund er heller ikke omfattet af hundeansvarsforsikringen
 • Hvalpe, der er ældre end 4 måneder, er ikke omfattet af moderens forsikring og skal derfor have en selvstændig forsikring.

Hvilke hunde er det forbudt at besidde?

Vil du være sikker på, at din hundeforsikring dækker, når det gælder, er det meget vigtigt, at du er opmærksom på, at visse hunderacer er ulovlige at eje i Danmark. Det gælder:

 • Tosa Inu
 • Amerikansk Staffordshire Terrier
 • Pittbull Terrirer
 • Boerboel
 • Kangal
 • Tornjak
 • Fila Brasileiro
 • Centralasiatisk Ovtcharka
 • Sydrussisk Ovtcharka
 • Dogo Argentino
 • Amerikansk Bulldog
 • Sarplaninac

Det er vigtigt, at du også er opmærksom på, at du heller ikke må besidde gadekryds, hvor ovennævnte racer indgår.

Her kan du læse mere om de regler, der er oplistet i hundeloven.

Er du stadig i tvivl?

Få svar på dine spørgsmål

Vi ved, at der er mange spørgsmål til forsikringer. Derfor har vi gjort det nemmere for dig og samlet nogle af de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Kan du ikke finde det svar du søger, er du altid velkommen til at ringe.

Dækker min hundeansvarsforsikring når jeg går til hundetræning?

Hundeansvarsforsikringen er altid inklusive udvidet ansvar som omfatter figurantdækning. Det betyder, at for eksempel hundetrænere og dommere er dækket, hvis hunden laver skade på dem under hundetræning, deltagelse i konkurrencer med mere.

Skal jeg tegne en hundeansvarsforsikring hvis jeg har en Landboansvarsforsikring?

Nej, det er ikke nødvendigt. Hos Thisted Forsikring omfatter landboansvarsforsikringen også ansvarsforsikring af din hund.

Du sagtens kan købe en syge- og ulykkesforsikring samt livsforsikring til din hund, når du har en landboansvarsforsikring.

Har jeg selvrisiko på hundeansvarsforsikring?

Nej, der er ikke selvrisiko på vores hundeansvarsforsikring.

Hvad er en behandlingsperiode?

Behandlingsperiode er den periode, hvor din hund er i behandling.

En behandlingsperiode kan højst vare i 120 dage. Har din hund behov for behandling i længere tid, starter der er en ny behandlingsperiode på 120 dage.

Du skal betale selvrisiko én gang pr. behandlingsperiode. Dette gælder dog ikke livsforsikring.

Hvad gør jeg, hvis jeg skal have min hund med på ferie?

Med en hundeforsikring hos Thisted Forsikring, er din hund dækket i Europa (inkl. Færøerne og Grønland) i op til 3 måneder fra afrejsedato, så du kan tage din hund med på ferie med ro i sindet.

Bliv ringet op
Skriv til os