fbpx
Uvejr over klitmøller

Forsikring ved lynnedslag

Sommermånederne er en herlig tid. Desværre er det også højsæson for uvejr - især lyn og torden. Vi har samlet information om forsikring ved lynnedslag samt nogle gode råd til hvad du skal gøre, når uvejret rammer.

Er du lynforsikret?

Lynnedslag går typisk ud over elektriske apparater. Hos os er huset dækket gennem brandforsikringen, som er inkluderet i villaforsikringen. Dine ting er sikret i indboforsikringen.

Ting der sad i stikket

Det er næsten alt som er tilsluttet elnettet, der kan blive ramt. De typiske skader som forårsages af lynnedslag er kortslutning på tv, computere, router til internettet. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er det sjældent, at lyn rammer direkte ned i huset. Men det kan ske. Og derfor er det en god ide at have de nødvendige forsikringer, som kan hjælpe med at få erstatte det ødelagte.

Villaforsikringen dækker skader på bygningen

Du kan sikre dit hjem mod lynnedslag med en villaforsikring hos Thisted Forsikring. Hos os er brandforsikringen inkluderet. Det er brandforsikringen som dækker skader ved brand, lynnedslag og kortslutninger. Husk dog at villaforsikringen kun dækker skader på selve bygningen – ikke på dit indbo.

Indboforsikringen dækker dine ting

Indboforsikringen dækker de skader du måtte have på dine elektroniske apparater som følge af lynnedslag. Forsikringen dækker kortslutningsskader på dit indbo, og derfor er denne forsikring vigtig at have hvis du vil passe på din elektronik i hjemmet når det lyner og tordner.

 

 

Anmeld lynskade

Slog lynet ned?

Har det været uvejr, og blev dit hus eller dit indbo ramt af lynet? Så er det vigtigt at du kontakter os, så skaden kan blive meldt, og vi kan få eventuelle skader på bygning udbedret hurtigst muligt.

Storm husforsikring

Gode råd til at passe godt på hjemmet

Sommeren bringer mange fornøjelser, men desværre også torden og lyn. Lynnedslag er hvert år skyld i tusindvis af skader på huse og indbo. Vi har samlet tre gode råd til hvad du skal gøre når der varsles lyn og torden.

Hvad gør jeg når det lyner og tordner?

Det gamle råd om at frakoble sin elektronik når der er varslet lyn og torden gælder stadig. Det er en god ide at tage elektriske apparater, som ikke behøver strøm hele tiden, ud af stikket når lyn og torden er over os.

  • Luk vinduer og døre
  • Hav en aftale med din nabo, når du er på ferie eller væk i længere tid, om at tjekke relæet
  • Tag stikkene ud på alt elektronik som kan undvære strøm
Værd at vide

Beregn din indbosum

Det er svært for de fleste at sætte en samlet pris på det de ejer. Derfor har vi gjort det nemt for dig med vores indbosum-beregner. Men hvad er en indbosum? Det er et udtryk for, hvilken kroner-øre-værdi alle dine og din husstands ejendele har. Indbosummen er vigtig, fordi den kan have betydning for, hvor meget du kan få udbetalt i erstatning fra din indboforsikring.

Stue udefra
Bliv ringet op
Skriv til os