en kvinde kører bil

Hvad koster en bilforsikring?

Læs her, hvordan prisen på din bilforsikring beregnes, og få 10 tips til, hvordan du kan få en bedre og billigere bilforsikring.

Hvad koster en bilforsikring?

Når du køber bil, er et af de første spørgsmål, der melder sig “Hvad koster en bilforsikring?”. For at vi kan give dig en konkret pris, er vi nødt til at kende din specifikke situation, da der er mange faktorer, der spiller ind.

Vi vil gerne give dig et indblik i hvilke faktorer, der spiller ind, og hvorfor. Så læs med herunder, hvis du vil vide:

 • Hvordan du finder prisen på en bilforsikring?
 • Hvordan selvrisikoen kan give dig en billigere bilforsikring?
 • Hvorfor du skal huske at tegne ansvarsforsikring på bilen?
 • Hvordan du finder den bedste bilforsikring?
Værd at vide

Find forsikring til din bil

Vi synes, at du skal have mulighed for at få en bilforsikring til en god pris. Og vi vil gerne løfte sløret for, hvad du skal være opmærksom på, og hvad vi som forsikringsselskab lægger vægt på, når vi giver dig et tilbud.

bildæk, forsikring, ung bilist

1. Kan du beregne prisen på din bilforsikring?

Det er altså nogle af de forhold, dit forsikringsselskab lægger vægt på. Og i øvrigt ikke i prioriteret rækkefølge.

Lad os derfor se nærmere på punkterne, så du kan blive klogere på, hvordan de hver især påvirker prisen på din bilforsikring.

2. Bilforsikringens pris og kilometer pr. år

Kender du det der med, at du lige skal ned at handle? Og du har besluttet dig for, at du ikke skal købe slik, sodavand eller andre søde sager. Ofte lykkes det. Men jo oftere du smutter derned, jo større er muligheden for, at du alligevel falder over en pose Haribo på tilbud.

Og hvad har det så at gøre med prisen på min bilforsikring og de kilometer, jeg kører pr. år, kan vi næsten høre dig sige.

Jo. Ser du.

Her handler det om, at forsikringsselskaberne har styr på statistikkerne. Vi analyserer og når frem til den konklusion, at en person, som kører mange kilometer pr. år nødvendigvis vil have en større risiko for at blive udsat for uheld end den, der kører færre.

Lidt ligesom ham eller hende, der ofte handler også oftere vil købe slik. Eller andet som slet ikke stod på huskelisten.

Derfor vil du normalt blive spurgt om det forventede antal kilometer pr. år, når du skal finde dig en bilforsikring.

3. Billig bilforsikring til unge

Hvis du er yngre, har du med garanti oplevet, at din alder spiller en ret stor rolle for prisen på din bilforsikring. Igen handler det her om risikovurdering. Eller om at du skal lære at kravle, før du kan gå. Vi er faktisk ikke i tvivl om, hvorvidt du kan køre bil.

Men vi ved også, at yngre førere i sagens natur har mindre erfaring. Det kan du heldigvis råde bod på. Både ved at tage et køreteknisk kursus og ved at lade tiden gå sin gang.

Hos Thisted Forsikring har der faktisk været en generel prisreduktion på bilforsikringer i forhold til alle aldersklasser. Dog har den yngre bilist en større selvrisiko, hvilket betyder, at han eller hun selv må stå for en større betaling i tilfælde af uheld.

Er du en ung eller yngre bilist? Tilmeld dig et køreteknisk kursus og få en billigere bilforsikring.

Værd at vide

Ung Bilist - Sådan får du en billigere bilforsikring

Med tillægsforsikringen Ung Bilist kan forældre roligt lade deres børn køre bilen. Så slipper de unge bilister for den større selvrisiko. Og ikke nok med det. Børnene optjener rabat, de kan bringe med sig, når de selv skal tegne en bilforsikring.

ung kvinde har hovedet ude af bilvinduet

4. Hvad betyder bilmærke for prisen på bilforsikringen?

Hvis du køber dig en stor, flot bil med en kæmpe motor, vil du også opleve, at prisen på forsikringen får et nøk opad. Her handler det bestemt ikke om, at vi ikke kan lide store, flotte biler.

Derimod drejer det sig om, at en bil med en stor motor godt kan have for vane at flytte sig fra A til B en smule hurtigere end gennemsnittet.

Det er i hvert fald den risikovurdering, som dit forsikringsselskab vil lave.

Med til historien hører også, at større og dyrere biler også koster mere at reparere, hvis uheldet er ude, og du kommer ud for en skade.

På den anden side kan du også godt regne med, at et forsikringsselskab vil betragte en større bil som mere sikker, hvilket uden tvivl vil have en positiv effekt på prisen på din bilforsikring. Så på den måde er det lidt et puslespil, hvor den egenskab både kan give plusser og minusser på kontoen.

Men alt i alt handler det om, at vi skal kunne foretage en passende vurdering af dig og din bil med henblik på at sørge for, at du er så godt forsikret som muligt ud fra de kriterier, som du opfylder.

5. Prisen for forsikring af bil afhænger af bopæl

Er der forskel på prisen på en bilforsikring i forhold til, hvor du bor? Og kan det mon passe, at bilforsikringens pris i Vest- og Nordjylland er billigere end i København? Og hvordan kan det være, at det er skruet sådan sammen?

Igen skal vi tale om forsikringsselskabernes risikovurdering. Og her er det altså gældende, at der er større risiko for skade på en bil, hvis den befinder sig i en by. Hvis ejeren af bilen bor i udkantsområder, som det så ucharmerende betegnes, er vurderingen, at risikoen for skader er mindre.

Og derfor vil du også opleve, at prisen på en bilforsikring varierer helt afhængigt af, hvor du bor i landet.

Men det er måske dog lige rigeligt at ændre bopæl for at få en billigere bilforsikring. Så giver det straks mere mening, at du ser nærmere på din selvrisiko.

6. Få en billigere bilforsikring med højere selvrisiko

Indtil videre har vi talt en del om de faktorer, som du ikke kan gøre så meget ved. Medmindre du både vil skifte bil og bopæl. Din alder regner vi ikke med, at vi kan gøre så meget ved.

Selvrisikoen er det beløb, som du selv hæfter for, hvis der sker noget med din bil. Og jo højere selvrisikoen er, jo mere skal du selv betale, hvis du får en skade. Her er det så op til dig selv at afgøre, i hvor høj grad du ønsker at påvirke prisen på din bilforsikring, så den bliver billigere.

Kort sagt betyder en høj selvrisiko, at du får en billigere bilforsikring, mens en lav selvrisiko har modsatte effekt.

7. Bilforsikring uden anciennitet

Din anciennitet har ikke nogen betydning for prisen på din bilforsikring. I hvert fald ikke når du køber den hos Thisted Forsikring. Anciennitet er hele den periode, hvor du har haft en bilforsikring.

I stedet er det din alder der afgør prisen på din bilforsikring. Og da erfarne bilister sjældnere laver skader, i hvert fald statistisk set, vil bilforsikringens pris falde efterhånden som du får flere år på bagen som fører af en bil.

Hos mange andre forsikringsselskaber har din anciennitet betydning for prisen på din bilforsikring. Det hænger sammen med flere af de punkter, som vi allerede har berørt. Nemlig din erfaring.

Der er selvfølgelig flere ting der spiller ind, da du stadig vil blive risikovurderet ud fra alle de forhold, vi allerede har nævnt. Det varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Er du klar til at få et gratis tilbud på en bilforsikring?

Værd at vide

Husk ansvarsforsikringen til din bil. Som minimum

Du skal altid tegne en ansvarsforsikring. Hvis du undlader det, kan du godt regne med, at ordensmagten snupper dine plader. En kaskoforsikring er ikke lovpligtig, men det er nu alligevel rart at få dækket skader på bilen.

Mor og datter ved bil
Værd at vide

Udvid med en kaskoforsikring

Vil du vide mere om kasko?

Du finder alle informationer om vores kaskoforsikring herunder.

Vi giver dig et overblik over alt det, som du skal vide om kasko.

en kvinde åbner en bildør

8. Bilforsikringens pris og din skadeshistorik

Hvis du er en af de bilister, der ofte får en skade og næsten er blevet bedste venner med din lokale mekaniker, kan det også have en indflydelse på din bilforsikrings pris.

Det siger næsten sig selv, at mange skader fører til en højere pris, fordi skader koster forsikringsselskabet penge. Omvendt betyder det også, at du kan reducere prisen på din bilforsikring, hvis du over tid kører pænt og undgår skader.

9. Hvordan finder du den billigste bilforsikring?

Som du kan læse i afsnittene herover, er der mange forskellige parametre, der spiller ind, når det drejer sig om at finde en bilforsikring, som dækker dine behov og er indenfor økonomisk rækkevidde.

Du har selv mulighed for at justere på prisen på din bilforsikring eventuelt ved at vælge en højere selvrisiko, men alder og skadeshistorik er det lidt sværere at løbe fra. Både i positiv og negativ forstand.

Og netop det meget sammensatte billede, når du skal vælge, hvilken bilforsikring du gerne vil have leder naturligt op til næste afsnit.

For.

Kan du uden videre sammenligne priser på bilforsikringer? Eller er det lidt ligesom at sammenligne æbler og pærer?

Det ser vi lidt nærmere på nu.

10. Skal du sammenligne priser på bilforsikringer?

Lad os allerførst slå en ting fast. Naturligvis skal du sammenligne alle de forskellige bilforsikringer, som du får tilbudt. Men du skal på den anden side også være opmærksom på, at de forskellige priser også ofte dækker over, at du ikke er stillet på præcis samme måde, hvis uheldet skulle være ude.

Hos Thisted Forsikring får du store muligheder for at få en helt og aldeles personlig bilforsikring, hvor du udover den lovpligtige ansvarsforsikring også har mulighed for at få en række tillægsforsikringer, som du kan læse mere om herunder.

Hvad dækker kaskoforsikring?

 • Dækker skader på bilen og dens faste udstyr
 • Tyveri fra bilen
 • Trailer op til 6.600 kroner
 • Nummerpladetyveri uden selvrisiko
 • Redningsforsikring i udlandet
 • Retshjælpforsikring.

Hvad dækker friskadedækning?

 • Ingen selvrisiko ved tyveri
 • Ingen selvrisiko ved indbrudstyveri
 • Ingen selvrisiko ved seriehærværk
 • Ingen selvrisiko ved brand
 • Ingen selvrisiko ved nedstyrtende genstande
 • Ingen selvrisiko ved påkørsel af dyr.

Hvad dækker glasskadedækning?

 • Ingen selvrisiko ved glasskader (reparation)
 • Mindre selvrisiko ved udskiftning af rude.

Hvad dækker førerpladsdækning (ved solouheld)?

 • Behandlingsudgifter
 • Tabt arbejdsfortjeneste
 • Svie og smerte
 • Varigt mén
 • Erhvervsevnetab.

Hvad er Ung Bilist?

 • Børn med kørekort kan optjene rabat i forældrenes bil. Så er de sikret en billigere forsikring, når de får deres egen bil.

Hvad dækker vejhjælp?

 • Behov for starthjælp, hjulskift og døroplukning
 • Behov for at blive trukket fri
 • Transport til værksted
 • Fragt af bil til din bopæl ved sygdom
 • Transport af person på grund af driftstop.

Vi tager forbehold for trykfejl og henviser i øvrigt til vores betingelser. 

Bliv ringet op
Skriv til os