fbpx
Adventskrans

Undgå brand i juletiden

Denne mørke tid er kendt for hygge med levende lys i juledekorationer, adventskranse og ikke mindst på juletræet.

Sådan får du en sikker jul

Julehyggen kan hurtig blive spoleret af et glemt stearinlys i adventskransen, juledekorationen eller på juletræet. Blot få sekunders uopmærksomhed, og ilden har fået fat.

Gode råd til en sikker jul

Vi har samlet syv gode råd til hvordan du undgår brand i juletiden. Med nogle få sikkerhedsregler i tankerne kan du nyde juletiden med ro i sindet.

  • Gå aldrig fra levende lys
  • Hold lys og pynt adskilt i dekorationerne
  • Brug selvslukkende lys eller lysmanchetter
  • Hav altid en 112-brandslukker i hjemmet
  • Husk røgalarmer i alle rum
  • Sørg for juletræet er frisk
  • Nabohjælp er altid en god idé. Lav en aftale med naboen om at holde øje med huset når du ikke er hjemme.

Nabohjælp kan gøre en forskel

Læs hvordan naboen hjalp Flemming da hans næsten færdigbyggede hus stod i brand

En almindelig dag ændrede sig pludseligt

Naboen var ude og lufte hunden. Normalt plejer han at nyde den friske luft, men denne dag var anderledes. I stedet for frisk luft lugtede der brændt. Et hurtigt blik rundt afslørede årsagen. Der sivede røg ud fra Flemmings nye hus som næsten stod færdigt på grunden ved siden af. Naboen ringede straks til Flemming for at give besked om røgen.

Da opkaldet kom, sad Flemming midt i aftensmaden. Mens det nye hus blev bygget, boede Flemming nemlig i et andet hus 12 kilometer væk. Men takket været den årvågne nabo kunne Flemming straks ringe til brandvæsnet som hurtigt mødte op på adressen og fik branden under kontrol.

Nabohjælp gjorde forskellen

Dette er en klassisk historie om hvordan det gode naboskab kan gøre en forskel. Skaderne kunne have været store, men Flemming slap med sodskader på sit næsten færdige hus.  

Villaforsikring

Er dit hjem forsikret mod brand?

Med en villaforsikring hos Thisted Forsikring er brandforsikringen inkluderet. Brandforsikringen dækker blandt andet skader på bygningen opstået ved brand, lynnedslag og kortslutninger. Forsikringen dækker kun skader på selve bygningen - ikke dit indbo.

Stue udefra

Tryg med en indboforsikring

Dit hjem er din base. Her har du mange af dine bedste minder. Vi anbefaler altid du har din brandforsikring på selve huset og din indboforsikring i samme selskab.

Indboforsikringen dækker dine ting

Hvis huset brænder, kan vi ikke trylle tingene tilbage, hvor gerne vi end ville. Men med en indboforsikring kan vi hjælpe dig videre efter en traumatisk begivenhed. Derfor er det vigtigt at du sikrer dine ting med en indboforsikring.

En indboforsikring hos Thisted Forsikring hedder en FamiliePlus-forsikring. Forsikringen består både af indbo- og ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker det personlige erstatningsansvar, hvis du eller andre i familien er skyld i en skade på andre personer eller deres ting.

Indboforsikringen dækker hele husstandens indbo i tilfælde brand, vand og tyveri – også i bilen.

Husk altid at værdien af alle de ting du har i dit hjem stiger gennem årene. De fleste af os anskaffer nemlig flere og flere ting, og ofte også dyrere ting end da vi var unge. Så vær opmærksom på, om den sum du er forsikret for (indbosummen), stadig passer med værdien af dine ting

 

Bliv ringet op
Skriv til os