fbpx
Skiløber på løjpe

Sådan får du en god skiferie

Sygdom og ulykke holder desværre ikke ferie. Husk at tjekke om du har en forsikring før du spænder skiene på og pisker ned af løjperne.

Er du tryg på løjpen?

Sol og ski er skønt. Og af og til ender det med et styrt. De fleste gange er det op igen og videre. Men hvis du får en skade og har glemt rejseforsikringen, kan det blive dyrt.

Seks ting som rejseforsikringen dækker

Vi oplever mange der tror at det blå sygesikringskort dækker det samme som en rejseforsikring. Men det er ikke tilfældet. Derfor har vi samlet seks ting som en rejseforsikring dækker, og som ikke er dækket på det blå sygesikringskort.

 • Hjemtransport
 • Hele husstanden året rundt i hele verden
 • Sygeledsagelse med op til tre personer
 • Feriekompensation, erstatningsrejse eller ødelagt ferie
 • Hjemkaldelse i forbindelse med syg pårørende
 • Forsinket fremmøde
Rejseforsikringen er et tilvalg til din indboforsikring

Rejs trygt til sneen

Hvis du kommer til skade på løjperne og brækker et ben, hjælper rejseforsikringen dig med hjemtransporten. Så kommer du godt hjem igen. Vi samarbejder med Falck Global Assistance, og sammen sørger vi for, at du altid er i sikre hænder. Uanset hvor du skal rejse hen.

Er du allerede kunde? Bestil nemt din rejseforsikring herunder.

Mand med ski på

Skiferie uden en ansvarsforsikring kan koste dig dyrt

Derfor er indboforsikringen vigtigt at have styr på inden du pisker ned af løjperne. Ansvarsforsikring hører nemlig herunder. Men hvorfor er en ansvarsforsikring så vigtig?

En ansvarsforsikring er vigtig fordi…

Det kan jo ske. Du er så uheldig at du kører sammen med et andet menneske mens du pisker ned af løjperne – og det er dig der kommer til at lave skade på den anden og måske også hendes eller hans ting. Det kan betyde at du skal betale erstatning. Sådan et tilfælde hører under ansvarsforsikringen.

Hvis du har en indboforsikring hos os, så er ansvarsforsikringen altid med i pakken.

Måske skal du betale erstatning

Det er som regel kombinationen af høj fart og manglende rutine der resulterer i skader. Og det er de skader du kan komme til at lave på andre, som kan ende med at løbe op i millionerstatninger. Hvis du har en ansvarsforsikring, dækker den dit personlige ansvar hvis du laver skader på andre eller deres ting og bliver erstatningsansvarlig. Uden en ansvarsforsikring er det penge op af egen lomme. Derfor bør en indboforsikring altid være med i bagagen når du tager på skiferie.

Skiferie i Italien

1. januar 2022 trådte en ny regel om skiferier i Italien i kraft. Det er nu et krav, at du medbringer et bevis for din ansvarsforsikring. Sådan en har du, hvis du har en indboforsikring hos os. Du kan læse mere om hvad du skal gøre for at få et ansvarsforsikringsbevis under rejseforsikring.

Dækker dine ting - og dit ansvar

Pak indboforsikringen med på skiferien

Så er der styr på dine ting - og du er sikret hvis du kommer til at lave en skade på andre. Det kan spare dig for millioner af kroner. En indboforsikring hos os hedder en FamiliePlus-forsikring, og den dækker hele din husstand. Ansvarsforsikringen er altid med i indboforsikringen.

Bil med to par ski på taget

Hvad dækker det blå sygesikringskort?

Mange forveksler det blå sygesikringskort med dækningerne på rejseforsikringen.

Det blå sygesikringskort dækker

EU-sygesikringskortet viser at du har ret til de samme sundhedsydelser på de samme vilkår som borgerne har i det land du opholder dig i. Du kan derfor komme til at betale hele eller en del af behandlingen selv hvis det samme gælder for sygeforsikrede borgere i landet. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun hvis lægen, tandlægen eller sygehuset er tilknyttet den offentlige sygesikring i landet. (Kilde: borger.dk)

Det blå sygesikringskort dækker ikke

 • Hjemtransport
 • Behandling eller konsultationer hos private klinikker eller hospitaler
 • Dækker ikke alle lande
 • Bagageforsinkelse
 • Erstatningsbil inden afrejsen
 • Feriekompensation
 • Hospitalsindlæggelse
 • Hjemkaldelse
 • Forsinket fremmøde
 • Tilkaldelse og sygeledsagelse
 • Krisehjælp efter hjemkomst
 • Ferieboligsikring

Det blå sygesikringskort har, som du kan se, mange begrænsninger. Men det er der heldigvis råd for. Du skal bare have en rejseforsikring med i bagagen, så er du godt dækket på skiferien.

Med en rejseforsikring hos os er du dækket på alle ovenstående punkter.

Værd at vide

Og hvad med børnene?

Det er ikke rart at tænke på, men uheldet kan også ramme de små. Derfor råder vi dig altid til at sørge for at dine børn har en ulykkesforsikring. Med en børneulykkesforsikring kan du sikre dine børn.

Mor med baby i bæresele og familie i baggrunden
Bliv ringet op
Skriv til os