Vi fra Danmarks Rygrad

Nogle kalder det udkant. Vi kalder det rygrad.

Nogle kalder det udkant

Vi vil udfordre de fordomme og gængse forestillinger mange har om Nord-, Midt- og Vestjylland. Her bor de fleste af vores kunder. Og dem kender vi rigtig godt.
Så når andre taler om udkant, taler vi om Danmarks Rygrad.

Hvad er Vi fra Danmarks Rygrad?

I Thisted Forsikring er vi stolte af vores område. Vi kalder det for Danmarks Rygrad.

Det ligger i vores DNA at tage ansvar som virksomhed og støtte lokalområdet. Det gør vi ved at bruge lokale leverandører, ved at støtte lokale klubber gennem sponsorater og gennem økonomisk støtte til ildsjæle, lokale initiativer og foreninger.

Når vi taler om Danmarks Rygrad, er det fordi vi gerne vil gøre lidt mere. Give stolthed tilbage til vores område og fortælle om den del af Danmark som vi kender som alt andet end “Udkantsdanmark”. Det er ikke et billede vi i Thisted Forsikring genkender, og derfor synes vi det er vores pligt at dele den fortælling med jer, som vi ser. Vi kalder det for “Vi fra Danmarks Rygrad”.

 

Danmarks Rygrad støtter

Danmarks Rygrad støtter er Thisted Forsikrings støtteordning. Hvert år støtter vi projekter, initiativer og ildsjæle i her i Danmarks Rygrad. Det gør vi fordi vi som kundeejet virksomhed mener at vi har et medansvar for det lokalområde som vores kunder bor, arbejder og lever i.

Danmarks Rygrad 2019 støtter “Det gode ungdomsliv”

I 2019 var temaet for Danmarks Rygrad støtter “det gode ungdomsliv”. Hvad er det gode ungdomsliv? Vi samlede ni unge i fem timer og bad et kamerahold om at filme deres samtale. Det kom der fire film ud af.

Modtagere af støtter 2019

Fire rigtig fine projekt blev udvalgt til at modtage støtte. Læs mere om de forskellige projekter herunder.

Modtager 2019/ 1. plads 50.000 kr.

Børnefestival

Børn og unge kan meget og endnu mere i stærkt fællesskab. Det er hovedfokus for Børnefestival afholdt af KFUM og KFUK. Festivalen samler 800 børn fra hele landet og engagerer 200 frivillige i Thy. Mangfoldige aktiviteter styrker børns tro på sig selv som aktive medborgere.

Modtager 2019/ 2. plads 30.000 kr.

DemokraTour

DemokraTour er fra unge til unge. Foreningen består af unge fra diverse uddannelser i Thy. DemokraTour tager fat i de ting der rør sig i samfundet og bringer dem ned i øjenhøjde til de unge. Der afholdes fire arrangementer årligt med temaer som digital dannelse, entreprenørskab, mental sundhed.

Modtager 2019/ 3. plads 20.000 kr.

Bæredygtighedscamp i Hanstholm

Thyboerne har tradition for bæredygtighed, selv om vi måske kender det som nøjsomhed. Thy Højskole vil forene ny og gammel viden ved en bæredygtighedscamp for unge. Det handler om genbrug, om at samle mad i naturen, om havplast. Vi skal rundt og møde inspirerende thyboere og høre hvordan de lever bæredygtigt.

Modtager 2019/ 4. plads 15.000 kr.

For unge, af unge

UNG KULT vil gøre det mere almindeligt for unge at gå i teatret ved at gøre op med de klassiske roller. At de voksne og veluddannede lærer de unge og uskolede hvad der er rigtigt og forkert. UNG KULT vil lave kulturelle projekter for unge, med unge. Første projekt er skudt i gang: Et teaterstykke om fordomme.

Danmarks Rygrad 2018 støtter “Sammenholdet”

”Sammen kan vi sagtens” er en indstilling der gennemsyrer Danmarks Rygrad. Det vil vi støtte op om. For i fællesskaber med sammenhold står vi stærkt. Derfor har vi valgt sammenhold som tema i 2018. Det betyder at vi støtter små og store idéer og projekter der skaber og styrker det lokale sammenhold.

Modtagere af støtte 2018

Fem projekter blev i 2018 udvalgt til at modtage støtte. Læs mere om projekter herunder.

Modtager Modtager 2018

Biersted Landsbyråd

I Biersted er Den Grønne Kile et samlingssted. Der er Skatepark & Multibane for de store. Men de små mangler en legeplads. Det vil borgerne i Biersted gerne give dem.

Mænd sidder ved bord
Modtager Modtager 2018

Det Grønne Område

I Foreningen for Det Grønne Område i Thisted har de en vision for at få en legeplads igen. En legeplads er nemlig et samlingssted for alle.

Børn udenfor
Modtager Modtager 2018

Ny læge til Thyholm

’Ny læge til Thyholm’ arbejder for at få en eller to praktiserende læger til lægehuset i Hvidbjerg. At have en praktiserende læge i lokalsamfundet giver tryghed.

Mand foran hus
Modtager Modtager 2018

Sallingsund FC

Sallingsund FC laver en legeplads til de små børn. Klubben har allerede åbnet dørene op for de mindste. Dagplejerne i Glyngøre bruger klubbens faciliteter til leg.

Små børn sidder ved bord
Modtager Modtager 2018

Ydby Borgerforening

I Ydby vil de skabe et aktivitetssted i naturen for byens borgere, skoler og daginstitutioner og gæster udefra. En naturlegeplads, bålhytte med mere, til glæde både for store og små og dem med særlige behov.

Børn ved å sammen med en voksen

Der hvor det hele begyndte. Vi spurgte jer der bor her

Er det rigtigt at folk herfra er fodslæbende nej-sigere? At vi ikke kan lide tilflyttere? Passer det at vi har givet op og bare venter på at blive reddet?

Det ville være let bare at sige: “Nej, fordommene har ikke noget på sig.” Men vi er lidt mere grundige end det. Derfor spurgte vi 495 mennesker der bor i Nord-, Midt- og Vestjylland om hvordan det føles at komme herfra og bo her. Om de drømmer stort. Og om den opbakning de får fra deres venner. Om hvordan fællesskabet føles.

Her er udvalgte resultater fra undersøgelsen blandt 495 danskere der bor i Danmarks Rygrad.

Undersøgelsen er lavet i samarbejde med A&B Analyse.

Sammen tror vi på drømmen

Kun 1 ud af 10 af os oplever at vores drømme bliver mødt med skepsis

Vi lægger kræfterne i

To ud af tre af os tror på at vi kan nå vores mål. Hvis bare vi knokler igennem

Sammen kan vi næsten alt

Tre ud af fire af os tror på et stærkt sammenhold

Vi er stolte af Danmarks Rygrad

7 ud af 10 af os er stolte eller meget stolte over den region vi bor i

Vi skal forklare hvorfor vi bor her

En ud af fire har været i situationer hvor de skulle forklare hvorfor de bor i deres region

Folk kan ikke forstå hvorfor vi er stolte

Mere end hver sjette har oplevet at andre har stillet spørgsmålstegn ved deres stolthed om deres region

"De voksne" møder størst skepsis

især aldersgruppen 35-49 år, bliver mødt med undren. Mere end hver tredje, svarende til 33,6% skal forklare hvorfor de bor hvor de gør

Stolthed stiger med alderen

68,1% af folk i alderen 35-49 år er stolte over lokalområdet. I aldersgruppen 65+ er hele 77,2% stolte over hvor de bor

Især børnefamilier skal forklare sig

Mere end hver fjerde børnefamilie oplever at der bliver stillet spørgsmålstegn ved hvorfor de bor hvor de bor

Kurt blev iværksætter

Han startede egentlig bare for sig selv. Men nu er de otte mand i Thy Traktor, virksomheden som er stiftet af Kurt Bliksted. Høsten er travl. Men også den tid hvor Kurt og medarbejderne kan gøre størst forskel for kunderne. Når vejret er perfekt til høst, må de kolossale landbrugsmaskiner ikke stå stille. Alligevel er værkstedet et rart sted. Her er tid til både kammeratskab og grundighed.

Mai landede midt i fællesskabet

Mai Høgfeldt Knudsen bager pandekager. Men faktisk er hun uddannet ingeniør. Mai havde gang i karrieren og en lejlighed i København. Indtil en dag hvor hun tilfældigt kom kørende til Klitmøller, igennem klitheden, og lige dér vidste med sig selv: Her skal jeg bo. "Det var følelsen af at være kommet hjem," fortæller Mai.

Malthe lægger kræfterne i og vinder

Malthe Jakobsen bor i Sennels i Thy. Da vi mødte ham var han 13 år og danmarksmester i gokart. "Jeg har aldrig nogensinde tænkt på at give op selv om det har været hårdt," siger Malthe. Det er en del af at være professionel racerkører at samarbejde med sponsorer, lyder filosofien fra Malthes far, Lasse. Derfor er det Malthe selv der kontakter sponsorerne.

@DanmarksRygrad

Følg os på de sociale medier

Hvem er vi egentlig, os der bor og lever i Danmarks Rygrad? Vi fortæller jeres historier på Instagram. Følg os.