fbpx
DMI varsler kraftig regn, skybrud og lokale oversvømmelser. Har du en akut skade, skal du kontakte vagtcentralen på 70244522. Du kan også anmelde skader online via Min side.
Uvejr over klitmøller

Er I forberedte hvis jeres virksomhed pludselig står under vand?

Med den korrekte vandskadeforsikring er du forberedt inden skaden sker. Du kan læse mere om vores forsikringsløsninger her, så er du altid forberedt hvis uheldet er ude.

I undgår ikke skybrud

Der kan være vådt i Danmark. Meget vådt endda. Det seneste årti har der årligt været over 15 dage med registreret skybrud. Det betyder desværre at vandskader sker oftere end før. Og vandskader er aldrig belejlige, hverken det er en vandskade efter et skybrud eller resultatet af en rørskade.
Hvis jeres virksomhed pludselig står under vand, er det vigtigt I har den rigtige forsikring mod vandskade, så I hurtigt og nemt kan få den hjælp I har brug for.

Hvilke forsikringer dækker når I har en vandskade?

Det er især vigtigt at tage højde for hvordan I er dækket mod vandskader på jeres bygninger og ting.

Det er ikke lovpligtigt at I tegner en løsøreforsikring, men en rigtig god idé – den dækker nemlig virksomhedens ting. Ud over forsikring mod vandskader dækker løsøreforsikringen som regel også skader som følge af brand og tyveri.

Hvis I ejer jeres egne bygninger, skal I her gøre flere tilvalg for at sikre jer bedst muligt mod vandskader.

For at være dækket for vandskade som følge af skybrud, skal bygningsforsikringen indeholde dækningen Anden bygningsbeskadigelse. Der er tale om skybrud når der falder minimum 15 mm regn over en periode på 30 minutter eller 30 mm regn over en periode på 24 timer.

Dækningen Anden bygningsbeskadigelse dækker også over sprængningsskader på synlige rørinstallationer.

Ønsker du derimod også forsikring mod skjulte rør, skal du yderligere sørge for at tegne tilvalgsdækningen Udvidet rørskade. Vandskader som følge af skader på skjulte rør kan være ekstra drilske da rørene netop er skjult, og det kan derfor være svært at opdage skaden.

Sådan begrænser du rørskader

  • Installer en vandalarm
  • Vær opmærksom på fugt på vægge og gulve
  • Tjek jævnligt din vandmåler for uregelmæssigheder

Sådan håndterer du en vandskade

Når I har konstateret skaden, er det vigtigt, at I hurtigst muligt gør hvad I kan for at begrænse omfanget. I har nemlig pligt til at begrænse skade, og derfor er det vigtigt for dig at vide:

  • Det er vigtigt, at du anmelder skaden hurtigst muligt, så vi kan  få pumpet vandet væk og gøre hvad vi kan for at redde dit indbo.
  • Sørg for fotodokumentation af de ødelagte genstande.
  •  Prøv så vidt muligt at få vandet væk. Husk på at kloakvand er sundhedsskadeligt.

Vandskade udenfor åbningstid?

For at begrænse skaden, er det vigtigt at I tager kontakt hurtigst muligt. Hvis skaden sker uden for åbningstiden, tror mange at de kan vente til dagen efter.

Kontakt i stedet vores samarbejdspartner Dansk Industri og Skadeservice. De har åbent døgnet rundt. Du kan ringe til dem på: 70 11 12 14.

Stue udefra

Vil du tale med os?

Bestil et opkald med os her, hvis du vil høre mere om hvilke forsikringsløsninger vi kan tilbyde dig.

Anni Severinsen, kundekonsulent
Bliv ringet op
Skriv til os