fbpx
Husforsikring

Hvad dækker en husforsikring?

Er du husejer, er det essentielt, at du også har en god husforsikring. Men hvad dækker en husforsikring egentlig? Læs med her og bliv klogere.

Hvad er en husforsikring?

Du er måske stødt på navnene boligforsikring, villaforsikring, ejendomsforsikring og husforsikring og undret dig over, hvad forskellen egentlig er. Der er ikke nogen. Det er alle navne, der dækker over det samme. Men her hos Thisted Forsikring kalder vi det en husforsikring.

Når vi bliver stillet spørgsmålet: ”Hvad dækker en husforsikring?”, kan det være svært at give et entydigt svar, for hos Thisted Forsikring sammensætter vi en husforsikring, så den passer til dit hus og dine behov. Derfor kommer vi også altid ud og ser dit hus.

Er du på jagt efter en husforsikring, forstår vi godt, du gerne vil sætte dig lidt ind i sagerne.

Her kan du få svar på:

 • Om en husforsikring er lovpligtig?
 • Hvad en husforsikring dækker?
 • Hvad en husforsikring koster?

Er husforsikring lovpligtig?

En husforsikring er i princippet ikke lovpligtig – det er den kun, hvis du har optaget lån i huset. Her kræver realkreditinstituttet, at du som minimum har en brandsikring på dit hus. Om du vil have yderligere dækninger, vælger du helt selv.

Uanset om du har lån i dit hus eller ej, anbefaler vi altid, at du tegner en husforsikring. Du kan aldrig vide, hvornår uheldet er ude. Og står du lige pludselig i en situation, hvor du kunne have brugt en forsikring, men ingen har, kan det blive en rigtig dyr fornøjelse.

Mange finder altså, at det giver en frihed at vide, at der er økonomisk rygdækning forbundet med eventuelle skader.

 

En stor investering

Det er en stor beslutning at købe et hus, og for mange er det måske endda den største investering, de kommer til at lave i deres liv. Og det alene er et ret godt argument for, hvorfor du bør tegne en husforsikring uanset om den er lovpligtig eller ej.

vindue med udsigt

Hvad er en god husforsikring?

Det er dine behov og dit hus, der afgør, hvilken husforsikring der er den rette for dig. Der er stor forskel på, om du bor i et nyt eller gammelt hus og hvor udsat huset er for vind, vejr og vand.

Har du blot tegnet en helt generel forsikring, kan det være, at du mangler nogle dækninger, som kunne være relevante for dig.

Hos Thisted Forsikring får du altid en skræddersyet løsning, så vi er sikre på, at du får de dækninger, du har behov for, hvis uheldet skulle være ude. Vi sidder klar til at hjælpe dig med at træffe den helt rigtige beslutning, så du kan læne dig tilbage og vide, at vi har din ryg, hvis der en dag skulle opstå skader på din bolig.

Men lad os se lidt nærmere på, hvad husforsikringen dækker.

Husforsikring hos Thisted Forsikring

Hos Thisted Forsikring vælger de fleste en husforsikring, der som minimum dækker brand og bygningsbeskadigelse.

Og hvad betyder det så?

Som vi tidligere var inde på er brandsikringen et krav, hvis du har lån i huset. Den dækker ganske simpelt, hvis der går brand i dit hus.

Bygningsbeskadigelse dækker både skader på dit hus og de skader, du kan gøres ansvarlig for som hus- og grundejer. Det kan være, du glemmer at rydde sne på fortovet og en forbipasserende falder. Her dækker forsikringen.

Det kan være, at en stor storm vælter et træ i din have, og at træet beskadiger dit hus. Her dækker forsikringen også. På den måde kan man sige, at der er en “ansvarsforsikring” og en “kasko” på dit hus, når du vælger at være dækket for bygningsbeskadigelse. Og det gør de fleste som nævnt.

Hvad vores kunder derudover vælger at være dækket for, kommer helt an på, hvilket hus de bor i, og hvilken risiko de selv ønsker at løbe.

Nedenfor kan du se nogle af de mest almindelige punkter, som en husforsikring dækker over.

Men vi kommer altid ud og besøger dit hus, når du vælger at tegne en husforsikring hos os, så den stemmer helt overens med, hvad du måtte have brug for. Derfor kan din specifikke husforsikring sagtens indeholde andre dækninger.

En ansvarsforsikring dækker

 • Berettigede erstatningskrav
 • Undgå udgifter til uberettigede erstatningskrav

En bygningsforsikring dækker over

 • Skader på bygningen, der er opstået på grund af brand, skader fra vejr, tyveri, hærværk og udstrømning af væsker
 • Skader, som er forvoldt af insekter eller svamp
 • Skader på skjulte rør, kabler og stikledninger
 • Brud på glas og sanitet
 • Forøgede byggeudgifter
 • Udgifter, der måtte være i forbindelse med genhusning eller huslejetab

Husforsikringen dækker ikke over

 • Skader lavet af hunde
 • Forkert eller manglende vedligeholdelse af ejendom
 • Sætningsskader eller rystelser fra trafik

Hvad koster en god husforsikring?

Du sidder måske også og funderer over prisen på den husforsikring, vi taler om her. Fordi alle har forskellige behov, varierer priserne på vores husforsikringer. Vi ved naturligvis godt, at prisen er en væsentlig faktor, når du som kunde kigger ind i, hvilken husforsikring du skal vælge.

Her er det vigtigt, at du ikke blot vælger den første og den billigste, du finder. Det kan nemlig betyde, at du ikke får dig og dit hus dækket ind der, hvor det er nødvendigt. Har du for eksempel en kælder, eller bor du i et ældre hus, har du brug for flere dækninger end en, der bor i nybyggeri.

En skræddersyet husforsikring

Hos Thisted Forsikring hjælper vi dig med at sætte en pris ud fra, hvilke behov og dækninger der er nødvendige for, at du er godt dækket. Vi kan også hjælpe dig, hvis du allerede har en husforsikring, men overvejer, om det er den rigtige.

Kontakt os, så tager vi et kig på din specifikke situation, besøger dit hus og giver dig et tilbud.

et hvidt hus

Hvilke forsikringer skal man have som husejer?

Vi anbefaler altid husejere at de har en husforsikring og en indboforsikring. Det er ikke kun vigtigt at sørge for huset, men også de ting, der er indeni. Du kan tilføje tillægsdækninger til både vores husforsikring og indboforsikring, så de passer til lige netop dine behov.

Vil du have hjælp til at finde ud af hvordan dine forsikringer skal sættes sammen, er du altid velkommen til at kontakte os på 96 19 45 00.

Bliv ringet op
Skriv til os