Husforsikring

Hvad dækker en husforsikring?

Er du husejer, er det essentielt, at du også har en god husforsikring.

Hvad er en husforsikring?

Du er måske stødt på navnene boligforsikring, villaforsikring, ejendomsforsikring og husforsikring og undret dig over, hvad forskellen egentlig er. Der er ikke nogen. Det er alle navne, der dækker over det samme. Men her hos Thisted Forsikring kalder vi det en husforsikring.

Når vi bliver stillet spørgsmålet: ”Hvad dækker en husforsikring?”, kan det være svært at give et entydigt svar, for hos Thisted Forsikring sammensætter vi en husforsikring, så den passer til dit hus og dine behov.

Helt generelt dækker en husforsikring over skader, som du ikke selv er herre over. Det kan være skader forårsaget af vejret, såsom sne, regn eller storm. Den kan også dække i situationer, hvor du har været udsat for tyveri, hærværk eller brand.

Er husforsikring lovpligtig?

En husforsikring er i princippet ikke lovpligtig – det er den kun, hvis du har optaget lån i huset. Selvom det ikke er lovpligtigt, anbefaler vi dog, at du altid tegner en husforsikring. Du kan aldrig vide, hvornår uheldet er ude. Og står du lige pludselig i en situation, hvor du kunne have brugt en forsikring, men ingen har, kan det blive en rigtig dyr fornøjelse. Mange finder altså, at det giver en frihed at vide, at der er økonomisk rygdækning forbundet med eventuelle skader.

 

En stor investering

Det er en stor beslutning at købe et hus, og for mange er det måske endda den største investering, de kommer til at lave i deres liv. Og det alene er et ret godt argument for, hvorfor du bør tegne en husforsikring uanset om den er lovpligtig eller ej. Du kan nemt kontakte os, hvis du ønsker et tilbud på en husforsikring. Ring på 96 19 45 00 eller klik på knappen herunder.

vindue med udsigt

Hvad er en god husforsikring?

Det er dine behov og dit hus, der afgør, hvilken husforsikring der er den rette for dig. Har du blot tegnet en helt generel forsikring, kan det være, at du mangler nogle dækninger, som kunne være relevante for dig.

Hos Thisted Forsikring får du altid en skræddersyet løsning, så vi er sikre på, at du får de dækninger, du har behov for, og så du er bedst muligt dækket – hvis uheldet skulle være ude. Vi sidder klar til at hjælpe dig med at træffe den helt rigtige beslutning, så du kan læne dig tilbage og vide, at vi har din ryg, hvis der en dag skulle opstå skader på din bolig.

En husforsikring er ikke bare en husforsikring, og du kan derfor altid vælge mellem nogle udvidede dækninger hos os, så du hverken er dækket for lidt eller for meget.

Hvad koster en god husforsikring?

Du sidder måske også og funderer over prisen på den husforsikring, vi taler om her. Fordi alle har forskellige behov, varierer priserne på vores husforsikringer. Vi ved naturligvis godt, at prisen er en væsentlig faktor, når du som kunde kigger ind i, hvilken husforsikring du skal vælge.

Her er det vigtigt, at du ikke blot vælger den første og den billigste, du finder. Det kan nemlig betyde, at du ikke får dig og dit hus dækket ind der, hvor det er nødvendigt. Har du for eksempel en kælder, eller bor du i et ældre hus, har du brug for flere dækninger end en, der bor i nybyggeri.

En skræddersyet husforsikring

Hos Thisted Forsikring hjælper vi dig med at sætte en pris ud fra, hvilke behov og dækninger der er nødvendige for, at du er godt dækket. Vi kan også hjælpe dig, hvis du allerede har en husforsikring, men overvejer, om det er den rigtige.

Kontakt os, så tager vi et kig på din specifikke situation, besøger dit hus og giver dig et tilbud.

et hvidt hus

Husforsikring hos Thisted Forsikring

Hos Thisted Forsikring dækker en husforsikring dit hus og skader herpå. Derudover dækker den de skader, du kan gøres ansvarlig for som hus- og grundejer. En husforsikring er altså en bygningsforsikring, som også indeholder en ansvarsforsikring. Det er ansvarsforsikringen der dækker eventuelle skader, som pålægges ejeren af huset.

Nedenfor kan du se nogle af de mest almindelige punkter, som en husforsikring dækker over. Men vi kommer altid ud og besøger dit hus, når du vælger at tegne en husforsikring hos os, så den stemmer helt overens med, hvad du måtte have brug for. Derfor kan din specifikke husforsikring sagtens indeholde andre dækninger.

En ansvarsforsikring dækker

 • Berettigede erstatningskrav
 • Undgå udgifter til uberettigede erstatningskrav

En bygningsforsikring dækker over

 • Skader på bygningen, der er opstået på grund af brand, skader fra vejr, tyveri, hærværk og udstrømning af væsker
 • Skader, som er forvoldt af insekter eller svamp
 • Skader på skjulte rør, kabler og stikledninger
 • Brud på glas og sanitet
 • Forøgede byggeudgifter
 • Udgifter, der måtte være i forbindelse med genhusning eller huslejetab

Husforsikringen dækker ikke over

 • Skader lavet af hunde
 • Forkert eller manglende vedligeholdelse af ejendom
 • Sætningsskader eller rystelser fra trafik

Hvilke forsikringer skal man have som husejer?

Vi anbefaler altid husejere at de har en husforsikring og en indboforsikring. Det er ikke kun vigtigt at sørge for huset, men også de ting, der er indeni. Du kan tilføje tillægsdækninger til både vores husforsikring og indboforsikring, så de passer til lige netop dine behov.

Vil du have hjælp til at finde ud af hvordan dine forsikringer skal sættes sammen, kan du kontakte os på 96 19 45 00 eller via knappen.

Villa- og husforsikring

Har du husket din indboforsikring?

En indboforsikring er også vigtig, når man har et hus. Indboforsikringen dækker de ting der falder ud, hvis du vender huset på hovedet. Du kan beregne værdien af dine ting med vores indbosumsberegner.

et vindue med en grøn flaske
Bliv ringet op