Vi fra Danmarks Rygrad

Nogle kalder det udkant. Vi kalder det rygrad.

Nogle kalder det udkant

Vi vil udfordre de fordomme og gængse forestillinger mange har om Nord-, Midt- og Vestjylland. Her bor de fleste af vores kunder. Og dem kender vi rigtig godt.
Så når andre taler om udkant, taler vi om Danmarks Rygrad.

Vi er stolte af at bo og arbejde her. Vi synes ikke vi er langt væk fra noget. Vi synes vi er midt i alting. Tæt på hinanden. Her står vi sammen. Her løfter vi i fællesskab. Her tror vi på at vi kan lykkes med vores drømme. Hvis bare vi lægger kræfterne i. Det kan vi sagtens være stolte af.

Vi støtter ungdomslivet

I år støtter vi projekter der er med til at skabe og styrke det gode ungdomsliv her i Danmarks Rygrad. Afstemningen er nu slut. Læs her hvad der nu skal ske.

Portrætter fra Danmarks Rygrad

Man behøver ikke at være en stor kanon for at være noget særligt.

Grundstoffet i Danmarks Rygrad er dig. Og din nabo. Det er din skolelærer og din klassekammerat. Din medarbejder. Din morbror. Din bedste veninde. Og alt det I tror på, hver for sig og sammen.

Vi fortæller historierne

Der er så mange der mener noget om denne del af Danmark. Nærmest uden at have været her. Derfor vil vi gerne fortælle historierne om jer der bor her.
Find os på Instagram som @danmarksrygrad.

Vi spurgte jer der bor her

Er det rigtigt at folk herfra er fodslæbende nej-sigere? At vi ikke kan lide tilflyttere? Passer det at vi har givet op og bare venter på at blive reddet?

Det ville være let bare at sige: “Nej, fordommene har ikke noget på sig.” Men vi er lidt mere grundige end det. Derfor spurgte vi 495 mennesker der bor i Nord-, Midt- og Vestjylland om hvordan det føles at komme herfra og bo her. Om de drømmer stort. Og om den opbakning de får fra deres venner. Om hvordan fællesskabet føles.

Her er udvalgte resultater fra undersøgelsen blandt 495 danskere der bor i Danmarks Rygrad.

Undersøgelsen er lavet i samarbejde med A&B Analyse.

Sammen tror vi på drømmen

Kun 1 ud af 10 af os oplever at vores drømme bliver mødt med skepsis

Vi lægger kræfterne i

To ud af tre af os tror på at vi kan nå vores mål. Hvis bare vi knokler igennem

Sammen kan vi næsten alt

Tre ud af fire af os tror på et stærkt sammenhold

Vi er stolte af Danmarks Rygrad

7 ud af 10 af os er stolte eller meget stolte over den region vi bor i

Vi skal forklare hvorfor vi bor her

En ud af fire har været i situationer hvor de skulle forklare hvorfor de bor i deres region

Folk kan ikke forstå hvorfor vi er stolte

Mere end hver sjette har oplevet at andre har stillet spørgsmålstegn ved deres stolthed om deres region

"De voksne" møder størst skepsis

især aldersgruppen 35-49 år, bliver mødt med undren. Mere end hver tredje, svarende til 33,6% skal forklare hvorfor de bor hvor de gør

Stolthed stiger med alderen

68,1% af folk i alderen 35-49 år er stolte over lokalområdet. I aldersgruppen 65+ er hele 77,2% stolte over hvor de bor

Især børnefamilier skal forklare sig

Mere end hver fjerde børnefamilie oplever at der bliver stillet spørgsmålstegn ved hvorfor de bor hvor de bor

Kurt blev iværksætter

Han startede egentlig bare for sig selv. Men nu er de otte mand i Thy Traktor, virksomheden som er stiftet af Kurt Bliksted. Høsten er travl. Men også den tid hvor Kurt og medarbejderne kan gøre størst forskel for kunderne. Når vejret er perfekt til høst, må de kolossale landbrugsmaskiner ikke stå stille. Alligevel er værkstedet et rart sted. Her er tid til både kammeratskab og grundighed.

Mai landede midt i fællesskabet

Mai Høgfeldt Knudsen bager pandekager. Men faktisk er hun uddannet ingeniør. Mai havde gang i karrieren og en lejlighed i København. Indtil en dag hvor hun tilfældigt kom kørende til Klitmøller, igennem klitheden, og lige dér vidste med sig selv: Her skal jeg bo. "Det var følelsen af at være kommet hjem," fortæller Mai.

Malthe lægger kræfterne i og vinder

Malthe Jakobsen bor i Sennels i Thy. Da vi mødte ham var han 13 år og danmarksmester i gokart. "Jeg har aldrig nogensinde tænkt på at give op selv om det har været hårdt," siger Malthe. Det er en del af at være professionel racerkører at samarbejde med sponsorer, lyder filosofien fra Malthes far, Lasse. Derfor er det Malthe selv der kontakter sponsorerne.