En hjælpende hånd til Danmarks Rygrad

Lokal støtte i en svær tid

I efteråret 2020 har vi kørt kampagnen En hjælpende hånd til Danmarks Rygrad. Vi vidste at corona-krisen har gjort livet usædvanlig hård for klubber og foreninger i Danmarks Rygrad. Derfor afsatte vi en pulje på 250.000 kroner til støtte for foreningerne. Frem til den 18. oktober kunne man som forening søge om støtte fra denne pulje.

I alt modtog vi 456 ansøgninger. Derfor forhøjede vi puljen til 300.000 kroner.

Modtagere af støtte

I alt modtager 52 foreninger støtte

Kort der viser geografisk placering af støttemodtagere 2020

Arup og sogn beboerforening / BAS – Brønderslev Amatør Scene / Bjergby Forsamlingshus / Blære IF / Coding Pirates Herning / Cykling og Sundhed i Skive / Den selvejende institution Sundby Fælled / Foreningen Frøstrup og Omegns Medborgerhus / Frøslev Forsamlingshus / FS MidtThy / Fursund Idrætsforening / Fyrkat Q / Heltborg Forsamlingshus / Hillerslev Sport / Hjørring Badmintonklub/-Hal / Hogager Gymnastikforening / Holstebro Gymnastikforening / Holstebro show og danseforening / Holstebro Svømmeclub / Hovsa Dartklub / Hundborg og Omegns Borgerforening / Hurup Fælles Sport / JAM Frederikshavn Cheerleaders / KK07 / KLG Håndbold / Krik & Omegns Beboerforening / Kulturkøbmanden / Langhøj Håndbold / Lemvig Sejlklub / LKB-Gistrup / Lundby kultur- og forsamlingshus / Morsø Folkedanserforening 1974 / Pinen og Plagen / Resen Humlum I.F. / Roslev Idrætsklub / Sjørring Gymnastikforening / Skive Dans / Solstrålen Thy / St. Restrup IF Håndbold / Stenbjerg Aktivitetsklub / Stoholm Atletikforening / Søsportsklubben Vilsund / Tambohus Kajakklub / Thise Idrætsforening / Thorsminde Borgerforening / Thorup Klim Boldklub / Ulbjerg Friluftsbad / Vester Hassing Skytteforening / Vils – og omegns Borgerforening / Vinderup Idrætsklub / Øland Halvrimmen Idrætsklub / Øsløs sogne og Kulturforening

Støtten til de udvalgte klubber og foreninger er varierende i størrelsesordenen 5.000 kroner til 10.000 kroner.

Alle foreninger der har ansøgt om støtte, har fået direkte besked. Det gælder altså både foreninger der modtager støtte, og foreninger som vi desværre ikke kunne støtte i denne omgang.

Sammen kan vi gøre en forskel

Vores gennemgang af foreningerne og klubbernes ansøgninger viste at behovet for hjælp er meget stort.

Mere end halvdelen af foreningerne har måtte aflyse eller udskyde arrangementer. Konsekvenserne er manglende indtægter – men også frafald af medlemmer. Mange klubber og foreninger oplever at medlemmerne melder sig ud eller undlader at betale kontingent, måske fordi træning og events ikke kan afholdes. Samtidig har mange foreninger ekstra udgifter i forbindelse med at overholde corona-retningslinjer.

Selv om vi nu har hjulpet en række foreninger med en økonomisk håndsrækning, er der altså masser af foreninger – også i dit lokalområde – der kæmper for at overkomme de store udfordringer coronakrisen har bragt.

Derfor opfordrer vi dig til at du også rækker hånden ud mod din lokale forening eller klub. De er nemlig med til at skabe det lokale fællesskab der hvor du bor.

Vi har læst de mange ansøgninger igennem og udarbejdet nogle gode råd til hvordan du kan hjælpe din lokale forening eller klub.

Sammen kan vi gøre en forskel!

Sådan kan du hjælpe

Bliv medlem - og betal

Det er NU din forening har brug for dit medlemskab. Også selv om der lige nu ikke er træning eller events. Bliv ved din klub så den også er der når vi må mødes igen.

Thumbs-Up
Støt op! Små ting gør en forskel

Holder din lokale klub eller forening alligevel en begivenhed? Samler de ind? Støt op - også selv om det er med fem minutter eller et lille beløb.

Bliv frivillig. Det giver glæde

Ildsjælene har knoklet i 2020. De skal nok holde ved - men de har brug for dig. Spørg hvad du kan hjælpe med. Stort eller småt - vi lover de bliver glade.

Har du en god ide? Sig til!

Hvordan skal din klub eller forening klare krisen? Måske har du netop dén idé der kan gøre hele forskellen. Tag fat i klubben i dag!

Vi rækker jer en hjælpende hånd

Se hvorfor vi gerne ville hjælpe foreningerne i efteråret 2020

Hvordan fungerede processen?

Corona-krisen gjorde at den første halvdel af 2020 har været usædvanlig hård for klubber og foreninger i Danmarks Rygrad. Vi ville gerne række en hjælpende hånd.

Hvorfor

Vi ved, hvor hård corona-krisen har været for det lokale foreningsliv i Danmarks Rygrad. Derfor ønskede vi at give en håndsrækning til de foreninger, der har økonomiske udfordringer på grund af corona.

Vi ser nemlig de mange foreninger og klubber i vores nærområde som et essentielt fundament i lokalsamfundet.

Hvem

Klubber og foreninger drevet af frivillige i Danmarks Rygrad kunne søge støtte fra Thisted Forsikring. Det var altså foreninger i Nord-, Midt- og Vestjylland der er ramt økonomisk af corona-krisen, som havde mulighed for at søge.

I alt modtog vi 456 ansøgninger og udvalgte 52 foreninger til at modtage støtte. Støttebeløbene var fra 5.000 til 10.000 kroner.

Hvordan

Vi støtter det lokale foreningsliv hvert år. I 2020 ønskede vi at hjælpe så mange foreninger som muligt.

Derfor valgte vi at opdele puljen i mindre beløb. Det giver os mulighed for at hjælpe endnu flere. Den samlede pulje var sat til 250.000 kroner, men blev udvidet til 300.000 kroner.

Hvor er Danmarks Rygrad?

Thisted Forsikring er et lokalt forsikringsselskab. Det betyder at vi i overvejende grad tilbyder forsikringer til kunder der bor i Nord-, Midt- og Vestjylland, fordi vi kan give den bedste service når vi er tæt på vores kunder. Og som virksomhed tager vi ansvar for vores lokalområde.

Derfor støtter vi foreninger der geografisk hører hjemme i Danmarks Rygrad. Hvor det er, kan du se her på kortet. Kontakt os endelig hvis I har spørgsmål.

Kort over Danmarks Rygrad

Har du spørgsmål?

Vi håndterer alt det praktiske omkring ansøgningsprocessen til Danmarks Rygrad støtter. Du er velkommen til at kontakte os hvis du er i tvivl om noget.

Katrine Dahl Clement
Katrine Dahl Clement
HR- og kommunikationschef

Følg os på de sociale medier

Du er meget velkommen til at følge os på Facebook, Instagram, LinkedIn og YouTube, hvor vi løbende sender opdateringer om Danmarks Rygrad.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.