fbpx
vesterhavskyst fra oven

Vi fra Danmarks Rygrad

Nogle kalder det udkant. Vi kalder det rygrad.

Nogle kalder det udkant

Vi vil udfordre de fordomme og gængse forestillinger mange har om Nord-, Midt- og Vestjylland. Her bor de fleste af vores kunder. Og dem kender vi rigtig godt.
Så når andre taler om udkant, taler vi om Danmarks Rygrad.

Hvad er Vi fra Danmarks Rygrad?

I Thisted Forsikring er vi stolte af vores område. Vi kalder det for Danmarks Rygrad.

Det ligger i vores DNA at tage ansvar som virksomhed og støtte lokalområdet. Det gør vi ved at bruge lokale leverandører, ved at støtte lokale klubber gennem sponsorater og gennem økonomisk støtte til ildsjæle, lokale initiativer og foreninger.

Når vi taler om Danmarks Rygrad, er det fordi vi gerne vil gøre lidt mere. Give stolthed tilbage til vores område og fortælle om den del af Danmark som vi kender som alt andet end “Udkantsdanmark”. Det er ikke et billede vi i Thisted Forsikring genkender, og derfor synes vi det er vores pligt at dele den fortælling med jer, som vi ser. Vi kalder det for “Vi fra Danmarks Rygrad”.

Hvor er Danmarks Rygrad?

Thisted Forsikring er et lokalt forsikringsselskab. Det betyder at vi i overvejende grad tilbyder forsikringer til kunder der bor i Nord-, Midt- og Vestjylland, fordi vi kan give den bedste service når vi er tæt på vores kunder. Og som virksomhed tager vi ansvar for vores lokalområde.

Derfor har vi besluttet at vi støtter projekter der geografisk hører hjemme i Danmarks Rygrad. Hvor det er, kan du se her på kortet. Kontakt os endelig hvis I har spørgsmål.

Kort over Danmarks Rygrad

Danmarks Rygrad Støtter

Sammen kan vi gøre en forskel! Se emnerne de forskellige år og hvem der har modtaget støtte.

2023

Fællesskabet

I 2023 var temaet en hyldest til fællesskaber. For i en tid hvor flere er ensomme og mistrives, er det vigtigere end nogensinde, at vi dyrker sammenholdet. Når vi er sammen, opstår der glæde, trivsel og livslange minder. Sådan skaber vi det gode liv, hvor vi lever og bor.

Nordvestjysk pigekor griller skumfiduser ved bål
2022

De frivillige

I 2022 var temaet ”Vi fra Danmarks Rygrad siger tak”. Mange foreninger havde svært ved at finde frivillige, og derfor ville vi gerne hjælpe dem med at vise taknemmelighed overfor deres frivillige som knokler, for at skabe muligheder for os andre. Vi delte igen støtten op i små beløb, så vi kunne hjælpe så mange foreninger som muligt.

en ung mand der pudser en kajak
2020

En Hjælpende Hånd

I 2020 var der ikke et overordnet tema. Vi valgte i stedet at støtte lokalforeninger der havde udfordringer i forbindelse med corona. Vi opdelte støttepuljen i mindre beløb og på den måde kunne vi hjælpe flere.

en hjælpende hånd
2019

Det gode ungdomsliv

I 2019 var temaet for Danmarks Rygrad støtter “det gode ungdomsliv”. Hvad er det gode ungdomsliv? Vi samlede ni unge i fem timer og bad et kamerahold om at filme deres samtale. Det kom der fire film ud af.

unge mænd og kvinder sidder i rundkreds
2018

Sammenholdet

”Sammen kan vi sagtens” er en indstilling der gennemsyrer Danmarks Rygrad. Det vil vi støtte op om. For i fællesskaber med sammenhold står vi stærkt. Derfor har vi valgt sammenhold som tema i 2018. Det betyder at vi støtter små og store idéer og projekter der skaber og styrker det lokale sammenhold.

Mennesker vandrer i Nationalpark Thy

Der hvor det hele begyndte. Vi spurgte jer der bor her

Er det rigtigt at folk herfra er fodslæbende nej-sigere? At vi ikke kan lide tilflyttere? Passer det at vi har givet op og bare venter på at blive reddet?

Det ville være let bare at sige: “Nej, fordommene har ikke noget på sig.” Men vi er lidt mere grundige end det. Derfor spurgte vi 495 mennesker der bor i Nord-, Midt- og Vestjylland om hvordan det føles at komme herfra og bo her. Om de drømmer stort. Og om den opbakning de får fra deres venner. Om hvordan fællesskabet føles.

Her er udvalgte resultater fra undersøgelsen blandt 495 danskere der bor i Danmarks Rygrad.

Undersøgelsen er lavet i samarbejde med A&B Analyse.

Sammen tror vi på drømmen

Kun 1 ud af 10 af os oplever at vores drømme bliver mødt med skepsis

Vi lægger kræfterne i

To ud af tre af os tror på at vi kan nå vores mål, hvis bare vi knokler

Sammen kan vi næsten alt

Tre ud af fire af os tror på et stærkt sammenhold

Vi er stolte af Danmarks Rygrad

7 ud af 10 af os er stolte eller meget stolte over den region vi bor i

Vi skal forklare hvorfor vi bor her

En ud af fire har været i situationer hvor de skulle forklare hvorfor de bor i deres region

Folk kan ikke forstå hvorfor vi er stolte

Mere end hver sjette har oplevet at andre har stillet spørgsmålstegn ved deres stolthed om deres region

"De voksne" møder størst skepsis

især aldersgruppen 35-49 år, bliver mødt med undren. Mere end hver tredje, svarende til 33,6% skal forklare hvorfor de bor hvor de gør

Stolthed stiger med alderen

68,1% af folk i alderen 35-49 år er stolte over lokalområdet. I aldersgruppen 65+ er hele 77,2% stolte over hvor de bor

Især børnefamilier skal forklare sig

Mere end hver fjerde børnefamilie oplever at der bliver stillet spørgsmålstegn ved hvorfor de bor hvor de bor

Kurt blev iværksætter

Han startede egentlig bare for sig selv. Men nu er de otte mand i Thy Traktor, virksomheden som er stiftet af Kurt Bliksted. Høsten er travl. Men også den tid hvor Kurt og medarbejderne kan gøre størst forskel for kunderne. Når vejret er perfekt til høst, må de kolossale landbrugsmaskiner ikke stå stille. Alligevel er værkstedet et rart sted. Her er tid til både kammeratskab og grundighed.

portræt af kurt bliksted thy traktor

Mai landede midt i fællesskabet

Mai Høgfeldt Knudsen bager pandekager. Men faktisk er hun uddannet ingeniør. Mai havde gang i karrieren og en lejlighed i København. Indtil en dag hvor hun tilfældigt kom kørende til Klitmøller, igennem klitheden, og lige dér vidste med sig selv: Her skal jeg bo. "Det var følelsen af at være kommet hjem," fortæller Mai.

portræt af mai knudsen kesses hus

Malthe lægger kræfterne i og vinder

Malthe Jakobsen bor i Sennels i Thy. Da vi mødte ham var han 13 år og danmarksmester i gokart. "Jeg har aldrig nogensinde tænkt på at give op selv om det har været hårdt," siger Malthe. Det er en del af at være professionel racerkører at samarbejde med sponsorer, lyder filosofien fra Malthes far, Lasse. Derfor er det Malthe selv der kontakter sponsorerne.

portræt af malthe jakobsen

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om Danmarks Rygrad.

Rasmus Broholm Madsen, marketing- og kommunikationschef
Rasmus Broholm Madsen
Marketing- og kommunikationschef
Bliv ringet op
Skriv til os