fbpx
to glas med champagne

Sikkert nytår uden ulykker

Hvert år kommer hundredvis af danskere til skade på grund af fyrværkeri. Vi har samlet nogle gode råd til hvordan du kan undgå ulykker.

Hold et sikkert nytår

Hvert år skydes nytåret ind med god mad, fest og farver. Og ikke mindst fyrværkeri skal der til. Vi danskerne køber hvert år fyrværkeri for rigtig mange penge. Men hvordan er det nu vi fyrer fyrværkeriet rigtig og korrekt af, så ingen kommer til skade?

Gode råd til et sikkert nytår

  • Brug altid sikkerhedsbriller eller beskyttelsesbriller
  • Brug kun lovligt CE-mærket fyrværkeri. Læs mere om lovligt fyrværkeri her 
  • Du skal altid overholde den sikkerhedsafstand der fremgår af fyrværkeriet
  • Fyrværkeri må aldrig affyres fra hånden
  • Gå aldrig tilbage til en fuser. Det kan være farligt
  • Stil aldrig bordbomber på brandbart materiale.
Værd at vide

Gør huset klar til nytår

Du kan forberede dit hjem til nytåret for at mindske risikoen for hærværk og uheld. Afmonter postkassen. Stil cykler, krukker og andre løse genstande ind i garagen eller skuret. Kør bilen i garagen så den er i sikkerhed mod nedfaldne genstande.

Er du uheldig og får en skade i forbindelse med nytårsaften, sidder vi klar til at hjælpe dig. Du kan anmelde din skade online eller kontakte os på telefon 96 19 45 00.

Har du brug for akut hjælp, skal du kontakte vores vagtcentral på 70 24 45 22.

stjernekastere

Tænk en ekstra gang over nytårsløjerne

Det er blevet en tradition at børnene laver løjer nytårsaften. Man må gerne have det sjovt, men de små kan være lige lovlig kreative...

Barberskum og margarine kan være hærværk

Vidste du, at barberskum, ketchup, tandpasta og margarine kan lave varig skade på huset eller bilen? For eksempel kan barberskum der får lov at sidde for længe på bilen, skade lakken på bilen. Det samme gælder for margarine på vinduer eller murværket som kan lave varige skader på huset.

Bøn til forældrene

Vi opfordrer jer forældre til at tage en snak med børnene om nytårsløjer. Hvad er sjove nytårsløjer, og hvad er absolut ikke? Vi synes godt at man må have det lidt sjovt, men vi opfordrer til at man tænker på de eventuelle konsekvenser af løjerne. Lidt toiletpapir viklet rundt om busken eller håndtaget er uskyldigt og ufarligt, men man bør sørge for kun at lave løjer som ikke ødelægger andres ting.

Bliv ringet op
Skriv til os