fbpx
Forsikring til din bil

Firmabil forsikring

Overvejer du at investere i en firmabil eller har du allerede købt en, men er i tvivl om, hvordan det er med erhvervsforsikring af biler? For hvem betaler forsikring på firmabilen?

Hvad dækker en firmabilforsikring?

En erhvervsforsikring af bil dækker langt hen ad vejen det samme som en helt almindelig bilforsikring. Det er fordi firmabilen kan bruges som privat køretøj af medarbejderen, der er anført som bruger af bilen. Derfor er det også nødvendigt, at den har mange af de samme dækninger som en privatbil har.

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil – både erhvervsbiler og privatbiler. Så uanset hvad vil en firmabilforsikring altid indeholde en ansvarsforsikring.

Udover den lovpligtige ansvarsforsikring kan du tilføje flere valgfrie tillægsdækninger til forsikringen på din firmabil. Det kan være førerpladsdækningen, som dækker skader på føreren af bilen i tilfælde af solouheld, eller det kan være friskadedækning, som dækker skader forårsaget ved eksempelvis brand.

Hvis du og din familie bruger firmabilen privat, er det ikke kun i arbejdsmedfør, du skal sørge for, at bilen er rigtigt forsikret. Forsikringen bør også dække de behov, I har som familie.

Hvad er en firmabil?

En firmabil er en bil, som en arbejdsplads stiller til rådighed for en af sine medarbejdere.

Det er altså virksomheden, der ejer bilen, mens medarbejderen er angivet som bruger af bilen.

En firmabil kan altså være hvilken som helst bil. Men det er ikke alle erhvervsbiler, der er firmabiler.

Peter Agesen, assurandør

Derfor er det en god idé med erhvervsforsikring af firmabil

Der er flere grunde til, at du bør have en erhvervsforsikring på din firmabil. Den mest oplagte grund til at være forsikret er, at du ved, vi er her for at hjælpe dig, hvis du skulle være så uheldig at komme ud for et uheld.

Det kan også være, at din firmabil er leaset eller der er lånt penge i banken. I så fald vil leasingfirmaet eller banken i mange tilfælde kræve, at bilen som minimum er kaskoforsikret. Det er nemlig deres garanti for, at de får penge til en tilsvarende bil, hvis du skulle komme til at totalskade bilen. Har du ikke en kaskoforsikring på bilen, risikerer du, at du selv skal punge ud for bilen.

Forsikring af firmabilen er også en måde at beskytte dine værdier. En bil kan være en stor investering i sig selv, og derfor kan det også være rart at have pengene sikret gennem bilens forsikring. Det giver sig selv, at man gerne vil passe så godt på sin bil som muligt.

Firmabilforsikring til dine behov

Kunne du tænke dig et tilbud på en forsikring til din firmabil, der er tilpasset til dine behov? Hos Thisted Forsikring sammensætter vi forsikringerne ud fra, hvilke dækninger, der er nødvendige for, at du er dækket rigtigt ind.

Bestil et opkald fra en af vores erhvervsrådgivere og få et tilbud på erhvervsforsikring af din firmabil.

Anni Severinsen, kundekonsulent

Hvem betaler forsikring på firmabil?

Det er ejeren af bilen, der betaler forsikringen. Så når en medarbejder får stillet en firmabil til rådighed, er det arbejdsgiveren, der skal sørge for at betale forsikringen. Det er dog stadig vigtigt for dig, som bruger, at have styr på om og hvordan bilen er forsikret. Du har nemlig pligt til at sikre dig at den bil, du kører i, er forsikret.

Derudover er det vigtigt, at bilen er forsikret efter dine behov, da du ellers kan risikere, at du ikke kan få hjælp af forsikringen, hvis du en dag får brug for den.

Er du i tvivl om, om forsikringen af din firmabil passer præcis til dine behov? Så kan vi hjælpe dig her hos Thisted Forsikring. Ring til os på 96 19 45 00, så kigger vi på dine forsikringer. Du kan også bestille et opkald via knappen herunder, så ringer vores erhvervsrådgivere, når det passer dig.

Firmabilforsikring hos Thisted Forsikring

Du kan selvfølgelig få en erhvervsforsikring til biler her hos Thisted Forsikring. Du får den lovpligtige ansvarsforsikring som dækker, hvis du laver skade på andre eller andres ting, mens du selv vælger hvilke tillægsdækninger, du ønsker.

Prisen på en forsikring af firmabil afhænger af, hvordan erhvervsforsikringen sammensættes. Jo flere tillægsdækninger og lavere selvrisiko du vælger, jo højere vil prisen også være.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen dækker skader på andre, som du er ansvarlig for.

Kaskoforsikring

Med en kaskoforsikring får du vejhjælp i udlandet gennem SOS International og retshjælp.

Friskadedækning

Friskadedækning dækker skader forårsaget af brand, tyveri, nedstyrtede genstand, påkørsel af dyr og seriehærværk.

Glasskadedækning

Glasskadedækningen dækker reparation af glas eller udskiftning af glas, hvis en af ruderne i bilen bliver smadret.

Førerpladsdækning

Førerpladsdækningen dækker dig som fører af bilen i tilfælde af solouheld.

Har du passagerer med i bilen, er de dækket af ansvarsforsikringen. Kører du sammen med en anden bil, er du dækket af modpartens ansvarsforsikring. Men hvis du kommer ud for et uheld uden en modpart, er du som fører af bilen kun dækket, hvis du har en førerpladsdækning.

Vejhjælp

Vejhjælp giver vejhjælp i Danmark gennem Dansk Autohjælp, hvis din bil går i stykker og ikke kan køre videre. Har du ikke en kaskoforsikring, dækker tillægsdækningen Vejhjælp i øvrigt vejhjælp i udlandet gennem SOS International, såfremt du vælger tillægsdækningen til.

Forsikring af et andet erhvervskøretøj?

Firmabil er ikke den eneste form for erhvervskøretøj. Det kan også være en taxa, lastbil, bus, rustvogne eller varebiler. Eller måske noget helt andet.

Uanset hvilket erhvervskøretøj du har, vil vi gerne give dig et tilbud på dine forsikringer. Bestil et opkald med en af vores erhvervsrådgivere, så ser I på, hvordan vi kan sammensætte de rette forsikringer til dig.

Thisted Forsikring firmabil
Bliv ringet op
Skriv til os