fbpx

Thisted Forsikring giver støtte til fire ungdomsprojekter

12. november 2019

Demokrati, teater, lejrliv og bæredygtighed. Alle har kunnet stemme på ungdomsprojekter i Danmarks Rygrad

Thisted Forsikring havde udvalgt fire ungdomsprojekter som selskabet ville støtte, og alle har kunnet stemme for at være med til at bestemme hvilke projekter der skulle modtage mest støtte.

I tre uger har afstemningen kørt for fuldt tryk på de sociale medier. De deltagende projekter har knoklet for at gøre alle opmærksomme på at de kunne hjælpe ved at give deres stemme. Og nu er resultatet her:

 

  • Børnefestival i Thy fik 56 procent af stemmerne og modtager 50.000 kroner
  • Demokratour fik 17 procent af stemmerne og modtager 30.000 kroner
  • Thy Højskole – bæredygtighedscamp fik 14 procent af stemmerne og modtager 20.000 kroner
  • Ung Kult – for unge, af unge fik 13 procent af stemmerne og modtager 15.000 kroner

 

I alt uddeler Thisted Forsikring altså 115.000 kroner til det gode ungdomsliv.

 

Tager ansvar for ungdommen

”For os i Thisted Forsikring er det en grundlæggende værdi at vi skal tage ansvar for lokalområdet. Det gør vi på mange måder, og en af dem er altså at vi i år støtter ungdomslivet. Hvem skal sørge for at Danmarks Rygrad også er et fantastisk sted om 50 år? Det skal de unge! Derfor skal vi som selskab med til at skabe et rigtig godt ungdomsliv her – det er nemlig til gavn for hele Danmarks Rygrad,” siger administrerende direktør Dennis René Petersen.

 

Ungdomslivet har brug for støtte

Thisted Forsikring har uddelt støttemidler til lokale projekter i mere end ti år nu. I år var temaet ungdomslivet, og det har været anderledes, fortæller administrerende direktør Dennis René Petersen.

 

”Vi har fået færre ansøgninger end vi plejer. Og vi tror at forklaringen er at behovet for at gøre noget for ungdomslivet er meget stort! Vi ser at mange foreninger og institutioner gør en masse for det gode børneliv, mens de unge i højere grad får lov til at ”passe sig selv”, hvis man kan sige det sådan. Derfor er det vores store ønske at vi gør forskel med årets uddeling, og vi håber at andre vil følge trop og støtte ungdommen,” slutter Dennis René Petersen.

 

OM PROJEKTERNE

 

Børnefestival i Thy

Børn og unge kan meget og endnu mere i stærkt fællesskab. Det er hovedfokus for Børnefestival afholdt af KFUM og KFUK. Festivalen samler 800 børn fra hele landet og engagerer 200 frivillige i Thy. Mangfoldige aktiviteter styrker børns tro på sig selv som aktive medborgere.

 

DemokraTour

DemokraTour er fra unge til unge. Foreningen består af unge fra diverse uddannelser i Thy. DemokraTour tager fat i de ting der rør sig i samfundet og bringer dem ned i øjenhøjde til de unge. Der afholdes fire arrangementer årligt med temaer som digital dannelse, entreprenørskab, mental sundhed.

 

Thy Højskole – Bæredygtighedscamp i Hanstholm

Thyboerne har tradition for bæredygtighed, selv om vi måske kender det som nøjsomhed. Thy Højskole vil forene ny og gammel viden ved en bæredygtighedscamp for unge. Det handler om genbrug, om at samle mad i naturen, om havplast. Vi skal rundt og møde inspirerende thyboere og høre hvordan de lever bæredygtigt.

 

Ung Kult – for unge, af unge

UNG KULT vil gøre det mere almindeligt for unge at gå i teatret ved at gøre op med de klassiske roller. At de voksne og veluddannede lærer de unge og uskolede hvad der er rigtigt og forkert. UNG KULT vil lave kulturelle projekter for unge, med unge. Første projekt er skudt i gang: Et teaterstykke om fordomme.

 

Fra os i Thisted Forsikring lyder der en stor tak til alle deltagerne i Danmarks Rygrad støtter – for videoer, lokal opbakning og det fantastiske engagement der har været til ’Danmarks Rygrad Støtter’.

Bliv ringet op
Skriv til os