fbpx
Mor og barn skal afsted på bilferie med deres hund

Kom godt afsted på bilferie

Vi har samlet en række gode råd til kør selv bilferie, så du ikke ender med ærgrelser, dumme bøder eller nedbrud på vejen.

Gode råd til alt det praktiske

Skal bilen med på ferie? Planlægning gør hele forskellen. For eksempel har det betydning hvilket land du sætter kursen mod. Her er en række gode råd til kør-selv-ferie til dig, der skal på bilferie.

Sikkerheden skal være i orden

Der er stor forskel på hvad de forskellige lande i Europa kræver af sikkerhedsudstyr i bilen. I alle lande skal man have en advarselstrekant der kan sættes op i tilfælde af at man havarerer. Mange lande kræver også brandslukkere, forbindingskasse og sikkerhedsveste til alle i bilen.

Tjek regler for din destination inden afrejse

I Frankrig er der krav om at man har alkotester med, i Spanien skal man have reservehjul og værktøj, mens Kroatiens lovgivning foreskriver, at man har ekstra pærer til bilens lygter. De præcise regler for hvert land skal du selv undersøge, inden du kører hjemmefra. Men man kommer langt, hvis bilen er i god stand, man har det lovpligtige udstyr ombord og en bilforsikring med vejhjælp.

Tjekliste inden afgang

 • Olien skal være i orden, og bremsevæsken skal være frisk.
 • Det samme gælder sprinklervæsken og ikke mindst kølervæsken.
 • Sørg for at alle pærer virker.
 • Og så er det en god idé at have en æske med et ekstra sæt pærer til alle lygter.
 • Dækkene skal være i orden. Gå dækkene efter og mål mønstrets dybde.
 • Sørg for at der er advarselstrekant og sikkerhedsveste til alle i bilen.

Tag kortet med som app

Det røde kort

Når du har en kaskoforsikring på din bil, har du ret til vejhjælp i udlandet. Med Rødt Kort-appen har du det hele på din smartphone. Appen sender dine GPS-koordinater, når du tilkalder vejhjælp. Download appen og oplys dine kontaktinformationer og bilens nummerplade. Så er du klar til at tage afsted.

Mor og datter pakker bil

Det grønne kort

Det er ikke nødvendigt at medbringe et fysisk grønt kort, når du kører indenfor EU's grænser, samt i Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.

Husk et fysisk grønt kort hvis du skal til Albanien, Bosnien-Hercegovina, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine. Er du involveret i et uheld med et køretøj fra et af disse lande, er det vigtigt, at du får en kopi af modpartens grønne kort.

Hvis du skal til Belarus/Hviderusland, Kosovo eller Rusland, skal du købe en ansvarsforsikring ved grænsen. Her accepterer myndighederne ikke det grønne kort, og du risikerer derfor at blive tilbageholdt i tilfælde af et færdselsuheld.

Bil med katastrofeblink holder i vejkanten

Vejhjælp i Danmark

Vores vejhjælpsdækning hjælper dig, hvis uheldet er ude i Danmark. Den omfatter både bilen og dens efterspændte påhængsvogne. Vi tilbyder vejhjælp i samarbejde med SOS Dansk Autohjælp. Så behøver du ikke at bekymre dig om nedbrud, punktering og meget mere.

Mor og datter ved bil

Få et tilbud på en bilforsikring med vejhjælp

Eldin Nikocevic, kundekonsulent
Kundeservice
Vi sidder klar til at hjælpe

Lånebil på ferien

Skal du på kør-selv ferie? Så skal du være opmærksom på de fortsatte følgevirkninger fra COVID-19.

I 2022 var der store udfordringer på lejebilsmarkedet, hvilket fik SOS International til at advare med, at der kunne være problemer med at få en erstatningsbil, hvis ens køretøj brød sammen på kør-selv-ferien.

Ifølge SOS International er der i år sket en væsentlig forbedring, selvom kapaciteten endnu ikke er helt som den plejer.

Det skyldes blandet andet den fortsatte mangel på arbejdskraft, hvilket påvirker både de assistancevirksomheder og værksteder, som SOS International samarbejder med.

I 2022 gik flest danske biler i stykker i følgende lande:

 • Tyskland
 • Italien
 • Frankrig

Sådan forbereder du dig til ferien

Når du tager på kør-selv-ferie, vil der altid være en risiko for, at dit køretøj bryder sammen. Er uheldet ude, er der nogle ting, du bør forberede dig på:

 • Det er ikke sikkert, du kan køre videre i en lånebil
 • Er du nødt til at rejse hjem fra ferien, kan det blive med tog
 • Det er ikke sikkert, du kan aflevere en lånebil i et andet land end det, du låner den i
 • Skal du med fly hjem, kan din tur have en eller flere mellemlandinger, da flykapaciteten endnu ikke er på samme niveau som før COVID-19.
 • Det er ikke sikkert, du kan få en bil tilsvarende den, du har. Er du afsted i en bil med plads til seks eller flere personer, kan I være nødt til at køre videre i to biler fremfor én.

Sådan kontakter du SOS Internationals 24/7 alarmcentral

Du kan ringe til SOS International på +45 70 10 50 52. Når du ringer bliver du tilbudt muligheden for digital bestilling.

Du kan bestille vejhjælp digitalt her: https://roedtkort.sos.eu/

Du kan bruge Rødt Kort-appen som du kan hente via AppStore eller Google Play Store.

Hvis du bruger appen eller digital bestilling, kan du tilkalde vejhjælp via bilens GPS-lokation. Så gør det ikke noget, hvis du ikke har helt styre på, hvor du befinder dig.

Tjekliste ved uheld

Et færdselsuheld er ofte en stresset situation, og det kan derfor være svært at huske hvilke informationer, der er vigtige at få skrevet ned.

Vi har lavet en tjekliste, du kan have liggende i bilen. Så ved du hvilke informationer, der er vigtige. På bagsiden kan du udfylde felterne, så du har informationerne ved hånden. Download og print via knappen herunder.

Mand og kvinde der undersøger hvor meget skade der er sket efter sammenstød af deres biler

5 kort som du skal have i tankerne

Når du skal på kør-selv-ferie, skal du huske kortene. Alt afhængelig hvor rejsen går hen, skal du undersøge hvilke kort, du skal huske at tage med.

 • Det blå kort. Det blå EU-sygesikringskort skal med når du rejser i Europa.
 • Det grønne kort. I Europa er din danske nummerplade bevis for din ansvarsforsikring. Du kan også finde kortet på Min side.
 • Det røde kort. Dokumentation for kaskoforsikring. Giver ret til vejhjælp i udlandet.
 • Falck Global Assistance-rejsekort. Hent kortet på Min side.
 • DK-skilt hvis ikke bilen har EU-nummerplade monteret. Det er nemlig obligatorisk.
Bliv ringet op
Skriv til os