fbpx
Mor og barn skal afsted på bilferie med deres hund

Kom godt afsted på bilferie

Vi har samlet en række gode råd til kør selv bilferie, så du ikke ender med ærgrelser, dumme bøder eller nedbrud på vejen.

Gode råd til alt det praktiske

Skal bilen med på ferie? Planlægning gør hele forskellen. For eksempel har det betydning hvilket land du sætter kursen mod. Her er en række gode råd til kør selv bilferie til dig der skal på bilferie.

5 kort som du skal have i tankerne.

 

Skal bilen med på ferie? Så husk kortene. De er små og flade. Og du skal huske at tage dem med på kør-selv-ferien. Alt afhængelig hvor rejsen går hen, skal du undersøge hvilke kort som netop du skal huske at tage med.

 • Det blå kort. Det blå EU-sygesikringskort skal med når du rejser i Europa.
 • Det grønne kort. Dokumentation for at din bil er ansvarsforsikret. Du kan printe kortet på Min side.
 • Det røde kort. Dokumentation for kaskoforsikring. Giver ret til vejhjælp i udlandet.
 • Falck Global Assistance-rejsekort. Hent kortet på Min side.
 • DK-skilt hvis ikke bilen har EU-nummerplade monteret. Det er nemlig obligatorisk.
Tag kortet med som app

Det røde kort

Når du har en kaskoforsikring på din bil har du ret til vejhjælp i udlandet. Med Rødt Kort-appen har du det hele på din smartphone. Appen sender dine GPS-koordinater med når du tilkalder vejhjælp. Download appen og oplys dine kontaktinformationer og bilens nummerplade. Så er du klar til at tage afsted.

Mor og datter pakker bil

Det grønne kort

Det grønne kort er et bevis på du har en ansvarsforsikring på din bil når du kører uden for Europa. Du kan hente og printe kortet selv fra Min side.

Husk det grønne kort hvis du skal til

Albanien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Iran, Israel, Nordmakedonien, Marokko, Moldova, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

Værd at vide

Tryghed på vejen

Vores vejhjælpsdækning hjælper dig, hvis uheldet er ude i Danmark. Den omfatter både bilen og dens efterspændte påhængsvogne. Vi tilbyder vejhjælp i samarbejde med SOS Dansk Autohjælp. Så behøver du ikke at bekymre dig om nedbrud, punktering og meget mere. Vejhjælp er en del af din bilforsikring.

Mor og datter påv vej ind i bil

Det bør du tjekke inden afrejse

Det siger sig selv at risikoen for nedbrud er mindre hvis bilen er i tip-top stand. Tjek de grundlæggende ting på bilen inden du ruller afsted på ferie.

Tjekliste inden afgang

 • Olien skal være i orden, og bremsevæsken skal være frisk.
 • Det samme gælder sprinklervæsken og ikke mindst kølervæsken.
 • Sørg for at alle pærer virker.
 • Og så er det en god idé at have en æske med et ekstra sæt pærer til alle lygter.
 • Dækkene skal være i orden. Gå dækkene efter og mål mønstrets dybde.
 • At der er advarselstrekant og sikkerhedsveste til alle i bilen.

Sikkerheden skal være i orden

Der er stor forskel på hvad de forskellige lande i Europa kræver af sikkerhedsudstyr i bilen. I alle lande skal man have en advarselstrekant der kan sættes op i tilfælde af at man havarerer. Mange lande kræver også brandslukkere, forbindingskasse og sikkerhedsveste til alle i bilen.

Tjek regler for din destination inden afrejse

I Frankrig er der krav om at man har alkotester med, i Spanien skal man have reservehjul og værktøj, men i Kroatiens lovgivning foreskriver, at man har ekstra pærer til bilens lygter. De præcise regler for hvert land skal du selv undersøge inden du kører hjemmefra. Men man kommer langt, hvis bilen er i god stand, man har det lovpligtige udstyr ombord og en bilforsikring med vejhjælp.

Mor og datter ved bil

Få et tilbud på en bilforsikring med vejhjælp

Kundeservicemedarbejder taler i telefon med kunde
Kundeservice
Vi sidder klar til at hjælpe