fbpx
Sofie og Linnea fra Thy Højskole

Bæredygtighedscamp i Hanstholm

Modtager 20.000 kr. i støtte fra Danmarks Rygrad 2019

Hvordan passer vi bedst på naturen?

Sofie Kyed og Linnea Fonfara er frivillige i Thy Højskole og arrangører af Bæredygtighedscamp i Hanstholm. Bæredygtighedscamp er et af de fem projekter vi i år har givet støtte i forbindelse med Danmarks Rygrad støtter det gode ungdomsliv. Vi har snakket med Sofie og Linnea.

Hvad er motivationen bag bæredygtighedscamp i Thy?

Naturen er ikke til at komme udenom i Thy. Thyboere, nye som indfødte, er fælles om en kærlighed til naturen. Og hvordan passer vi så bedst på den? Bæredygtighed kan lyde frelst, men for os er idéen med campen, at vi skal starte et sted. Og det giver mening i Thy, fordi thyboerne på grund af naturen har levet nøjsomt i mange hundrede år. Vi skal møde forskellige mennesker og bliver klogere på, hvad bæredygtighed er for den enkelte, og hvordan vi tager det med os hjem i hverdagen.

Sofie og Linnea fra Thy Højskole

 

Hvad gør det for ungdomslivet?

Vi vil skabe en tradition med egnens unge, hvor vi hvert år holder en fordybelsescamp på skrænten i Hanstholm. Ny viden og ligesindede er ikke noget, man behøver rejse til storbyen for at finde, når vi kan mødes under stjernerne i Thy og blive klogere sammen. Det behøver ikke være stort og dyrt. Vi kan bare slå vores telte op og møde nogle inspirerende mennesker. Der sker noget med fællesskabet, når man bor sammen.

Hvorfor er der brug for en højskole?

Der er mange unge fra Thy, der gerne vil blive her. Derfor mener vi, at der er brug for en højskole, der kan skabe rammer for dannelse og livsoplysning, og hvor man også kan møde andre udefra og tænke nyt i fællesskab.

Hvad er det gode ungdomsliv for jer?

Da vi begge var færdige med gymnasiet havde vi travlt med at komme væk fra lokalområdet. Vi ville til storbyen og udvide vores horisonter. Så blev vi lidt klogere og begyndte at savne Thy, naturen og lokalområdets fællesskab. Derfor synes vi, at det gode ungdomsliv i Thy mangler noget horisontudvidende i form af en højskole.

Sofie og Linnea fra Thy Højskole Sofie og Linnea fra Thy Højskole

Hvis du vil vide mere om Thy Højskole www.thy-hoejskole.dk

Hvorfor støtter vi lokalt?

For os i Thisted Forsikring er det en grundlæggende værdi at vi skal tage ansvar for lokalområdet. Det gør vi på mange måder, og en af dem er at vi hvert år støtter et godt formål og ihærdige ildsjæle i Danmarks Rygrad.

Bliv ringet op
Skriv til os