Hvad er en ulykkesforsikring?

Læs her, hvordan din ulykkesforsikring dækker, og få hjælp til at finde den ulykkesforsikring, der passer til dig.

Din guide til ulykkesforsikringer

Ved du, om din ulykkesforsikring dækker dig, når det gælder? Læs med her og find ud af det.

Er du på udkig efter en ny, bedre eller billigere ulykkesforsikring?

Læs med herunder, hvor vi fortæller dig alt, hvad du skal vide om ulykkesforsikringen og find til slut i artiklen en oversigt over méngrader og udbetalinger.

Vi fortæller dig også:

 • Hvordan din ulykkesforsikring beregnes
 • Hvordan du med rabat får en billigere ulykkesforsikring
 • Hvad du kan få udbetalt i erstatning, hvis du kommer til skade
 • Hvordan studerende og unge mennesker finder en billig ulykkesforsikring
 • Hvordan du sikrer dine børn endnu bedre

Er du klar?

Så lad os sikre dig bedst muligt.

Værd at vide.

Du bør have en ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring kan hjælpe dig og din familie, hvis du kommer ud for en ulykke. Det er én af de forsikringer, mange vælger at tegne.

Hvad koster en ulykkesforsikring?

Du vil sikkert gerne vide, hvad du skal betale for din ulykkesforsikring. Men det er forbundet med udfordringer at beregne på prisen på sådan en forsikring, da prisen afhænger af en mængde forskellige variabler, som forsikringsselskabet tager i brug, når de skal lave en risikovurdering af dig.

Skulle det vise sig, at der der dukker en kunde op, som dyrker ekstremsport 4 gange om ugen, er der en større risiko for, at han eller hun kommer til skade sammenlignet den person, som udelukkende går til pilates hver 14. dag.

Hvilke forhold afgør prisen på din ulykkesforsikring?

Nogle af de kriterier, der er nødvendige for at kunne fortælle dig, hvad du skal betale for en ulykkesforsikring, finder du herunder. Når du har set nærmere på dem, er du langt bedre stillet i forhold til at afgøre, hvordan din ulykkesforsikring skal skrues sammen. Lad os komme i gang.

1. Er ulykkesforsikringen til et barn, en ung eller en voksen?

Når du skal tegne en ulykkesforsikring, spiller din alder en rolle. I de fleste tilfælde er forsikringen billigst for børn, mens de voksne må betale lidt mere. Midtimellem finder du de unge og de studerende, som her hos Thisted Forsikring får adgang til fordelagtige aftaler.

2. Hvor høj skal din forsikringssum være?

Du skal også tage stilling til, hvor meget du vil forsikres for. Forsikringssummen har nemlig betydning for, hvor mange penge du får udbetalt i erstatning, hvis uheldet er ude. Det er nok ikke særligt overraskende, at din forsikring stiger i pris, når du hæver forsikringssummen.

3. Prisen på ulykkesforsikringen afhænger af dit arbejde

Dit job spiller også en rolle, når dit forsikringsselskab skal hjælpe dig med at tegne din ulykkesforsikring. Måske har du kun behov for en ulykkesforsikring, der dækker dig i din fritid. Eller også er det mest fornuftigt, at du har en såkaldt heltidsulykkesforsikring.

4. Ønsker du en eller flere tillægsdækninger til ulykkesforsikringen

Det kan naturligvis også tænkes, at du gerne vil opgradere din forsikring og eksempelvis inkludere dødsfaldsdækning. Dertil har du også mulighed for at knytte for eksempel ”farlig sport” til din ulykkesforsikring, hvis du dyrker boksning eller på anden vis har en risikofyldt fritidsinteresse.

Værd at vide.

Få en ulykkesforsikring der passer til dig

Når du finder den rette forsikring, er den helt skræddersyet. Den passer til dig og dine behov. Sådan er det også med ulykkesforsikringen. Skal vi hjælpe dig med at blive bedre sikret?

Forsikringer for alle

Hvilken typer af ulykkesforsikringer kan du få?

Hos Thisted Forsikring er vi meget fokuseret på, at du får præcis den forsikring, der passer til dig. Ikke alle mennesker er ens, og netop derfor er det vigtigt, at du får hjælp, vejledning og sparring, når du skal vælge den ulykkesforsikring, der passer til dig og din eventuelle familie.

Se herunder, hvilke typer af ulykkesforsikringer du kan få hos Thisted Forsikring, og hvordan de forskellige forsikringer dækker dig.

Hvad er en heltidsulykkesforsikring?

Som navnet antyder, dækker en heltidsulykkesforsikring dig, både når du er på arbejde, og når du har fri. Prisen på denne forsikring afhænger af de forhold, vi beskrev før – altså både dit arbejde, hvor stor dækningen skal være og så videre.

Det skal du vide om heltidsulykkeforsikringen:

 • Når du tegner forsikringen, afgør dit arbejde, hvilken fareklasse du placeres i
 • Du får en tillægserstatning, hvis méngraden overstiger 30 %
 • Ulykkesforsikringen dækker også behandlingsudgifter

Lad os lige knytte en kort bemærkning til begrebet fareklasser. Her er tale om en klassificering af dit arbejde i forhold til, hvor stor en risiko du løber på daglig basis. Der er nemlig forskel på risikoen for ulykke i forhold til at sidde stille bag et tastatur og eksempelvis arbejde som brandmand.

Hvad er en fritidsulykkesforsikring?

For lige at slå det åbenlyse fast. En fritidsulykkesforsikring dækker dig kun i din fritid. Du skal være opmærksom på, at der stilles krav om, at du, når du tegner forsikringen, er beskæftiget som lønmodtager med mindst 30 timer om ugen.

Det skal du vide om fritidsulykkeforsikringen:

 • Forsikringen dækker ikke, hvis du er selvstændig erhvervsdrivende
 • Hvis du bliver syg eller arbejdsløs, er du dog dækket hele døgnet i 6 måneder efter begivenhedernes indtræden
 • I forhold til ovenstående punkt reduceres erstatningsydelserne med 50 %

Da forsikringen kun dækker i fritiden, kan du ikke få erstatning i et tilfælde, hvor du for eksempel er kommet til skade, hvis du har udført handlinger eller arbejde, der under normale omstændigheder hører til under lov om arbejdsskader.

Hvad er en børneulykkesforsikring?

Børneulykkesforsikringen omfatter dine børn og adoptivbørn under 18 år, uanset om de er hjemmeboende eller ej. Blot er det et krav, at du/I har forældremyndigheden over børnene. Forsikringen for børn ophører automatisk ved første betalingsdato, efter barnet er blevet 18 år.

Det skal du vide om børneulykkeforsikringen:

 • Dine forsikrede børn er dækket hele døgnet
 • Forsikringen dækker også tandskader
 • Du kan udvide forsikringen til en børnesygeforsikring

Børnesygeforsikringen er en tillægsforsikring, og selvom det absolut ikke er rart at tænke på, at ens børn kan blive syge, er det en virkelighed, vi må forholde os til. Børnesygeforsikringen dækker ved kritisk sygdom, varigt mén som følge af sygdom og ved dødsfald.

Ulykkesforsikring til studerende og unge mennesker

Nu ved vi godt, at forsikringer ikke altid står øverst på ønskesedlen, når du er ung. Sådan er det. Ikke desto mindre er det faktisk en forsikring, du bør have. Og hos Thisted Forsikring er du så heldigt stillet, at du kan få en ungdomsulykkesforsikring på fordelagtige vilkår.

Det skal du vide om ungdomsulykkesforsikringen:

 • Heltidsdækning i alderen 18-26 år
 • Ulykkesforsikringen dækker blandt andet tand- og brilleskader
 • Du får tillægserstatning ved méngrad over 30 %

Du skal være opmærksom på, at du har mulighed for at få en ungdomsulykkesforsikring som en del af en pakke, der også indeholder indbo- og ansvarsforsikring. Det er den såkaldte ungdomsforsikringspakke, der tager hånd om de mest gængse udfordringer, du som ung, kan have med skader.

Værd at vide.

Bliv +Kunde. Det betaler sig

Når du er +Kunde hos Thisted Forsikring, får du masser af fordele og rabatter på dine forsikringer. Skal vi hjælpe dig med at finde den bedste løsning?

Erstatning ved invaliditet eller dødsfald

Man håber aldrig, at der sker noget alvorligt, men det er stadig en god idé, at du forholder dig til risikoen for, at du kommer til skade. Med en ulykkesforsikring kan du sikre dig selv eller dine efterladte økonomisk, hvis uheldet er ude, og du enten bliver invalid eller dør.

Det skal du vide om erstatning ved invaliditet eller dødsfald:

 • Du får erstatning, hvis en ulykke forårsager varig invaliditet
 • Erstatningen er i overensstemmelse med den méntabel, som Arbejdsskadestyrelsen benytter
 • I tilfælde af død udbetales erstatningen til nærmeste pårørende, hvis ikke andet er opført

Hvis du har tilvalgt dødsfaldsdækning, skal du være opmærksom på, at denne forsikring ikke dækker, hvis der er tale om et naturligt dødsfald, eller hvis dødsårsagen er ukendt. Vær også opmærksom på, at den fastsatte forsikringssum udbetales, når dødsfaldet sker inden for et år efter ulykken.

Hvilken ulykkesforsikring skal du vælge?

Når du skal vælge, hvilken ulykkesforsikring du gerne vil have, kan du kontakte os hos Thisted Forsikring. Ud fra dine ønsker og dit liv kan vi sørge for, at du får præcis den ulykkesforsikring, der passer til dig. Så betaler du hverken for meget eller for lidt.

Det skal du (blandt andet) vide om valget af din ulykkesforsikring:

 • Vil du være heltids- eller deltidsforsikret?
 • Vær opmærksom på, om du for eksempel dyrker sport, der karakteriseres som farlig
 • Sørg for, at du får de tilvalgsdækninger, som du har brug for

For det meste er det ligetil, når du skal tegne en ulykkesforsikring. Du kontakter blot dit forsikringsselskab, og i fællesskab finder vi ud, hvordan og hvorledes netop din ulykkesforsikring skal skrues sammen. Og om du har behov for en eventuel tillægsdækning.

Få rabat på alle dine forsikringer

Ulykkesforsikringen er kun én blandt mange andre forsikringer. Og vi gætter på, at du med stor sandsynlighed har brug for flere. Du opnår mange fordele, når du samler alle dine forsikringer hos os, både hvad angår overblik og økonomi.

Udvalgte fordele ved at være +Kunde hos Thisted Forsikring

 • Du får gratis ulykkesforsikring til dine børn under tre år
 • Du får gratis teknikforsikring
 • Du får rabat på alle dine forsikringer

Når du samler alle dine forsikringer hos Thisted Forsikring, får du både et bedre overblik over, hvordan du er dækket. Men du sparer også penge, og du har altid let adgang til både råd og vejledning, således at vi sammen sørger for, at du har de forsikringer, der passer til dig og din familie.

Hvad får du udbetalt i forsikring?

Hvis du kommer til skade, kan du få en udbetaling fra din ulykkesforsikring. Og som vi tidligere skrev, er udbetalingen i overensstemmelse med de tariffer, som Arbejdsskadestyrelsen benytter.

Herunder kan du se udvalgte méngrader og deres tilsvarende procentsatser.

Uddrag af Arbejdsskadestyrelsens méntabel

Tab af begge øjne eller synet på begge øjne (100 %)
Tab af synet på et øje (20 %)
Tab af hørelsen på begge ører (75 %)
Tab af hørelsen på et øre (10 %)
Tab af tommelfinger (25 %)
Tab af tommelfingers yderste led (12 %)
Tab af pegefinger (10 %)
Tab af pegefingers to yderste led (10 %)
Tab af pegefingers yderste led (5 %)
Tab af langefinger (10 %)
Tab af langefingers to yderste led (8 %)
Tab af langefingers yderste led (5 %)
Tab af ringfinger (8 %)
Tab af ringfingers to yderste led (5 %)
Tab af lillefinger (8 %)
Tab af lillefingers to yderste led (5 %)
Tab af hele benet (65 %)
Tab af fod med god protesefunktion (30 %)
Tab af alle tæer på en fod (10 %)
Tab af storetå og mellemfodsben (8 %)
Tab af storetå (5 %)
Tab af hele højre arm (70 %)
Tab af hele venstre arm (65 %)
Tab af højre hånd (60 %)
Tab af venstre hånd (55 %)
Tab af højre tommelfinger og
mellemhåndsben (30 %)

Vi tager forbehold for trykfejl og henviser i øvrigt til vores betingelser.