fbpx
Snevejr, sne, skilt

Hvornår skifter man til vinterdæk?

Vintermånederne er lange, mørke og kolde. Vi hygger os indenfor. Men udenfor kan vejene være glatte. Husk at skifte fra sommerdæk til vinterdæk i tide.

Koldt og vådt vejr er lig med vinterdæk

Kører du i din bil i den kolde og våde vintersæson? Så skal du have vinterfutter på bilen. Men hvornår skifter man til vinterdæk?

Det skal du vide når du skifter til vinterdæk

Vinterdæk er udviklet til at skabe den største sikkerhed og forbedre bilens køreegenskaber når der er risiko for is- og sneglatte veje.

  • Det sikreste valg for dig og dine medtrafikanter
  • Vinterdæk bremser bedst
  • Mønsterdybden på dine dæk skal være minimum 1,6 mm
  • Der skal monteres samme type dæk på alle bilens fire hjul

 

Værd at vide

Hvornår skal der vinterdæk på bilen?

En god tommelfingerregel er at når du selv begynder at gå og småfryse lidt og finder hue, vanter og vinterjakke frem, skal du også begynde at gøre bilen vinterklar. Ofte er det omkring efterårsferien. Så er det tid til at skifte til vinterdæk.

Hvis du får skiftet dækkene på værksted, kan du med fordel lave aftalen i god tid. De kan nemlig godt få travlt når det er tid til dækskifte.

bildæk, forsikring, ung bilist

Kør efter forholdene og pas på hinanden

Det er vigtig du kører efter forholdene. Husk på at end ikke de bedste vinterdæk kan sikre dig i trafikken, hvis du kører uforsigtigt – men det kan din bilforsikring.

Du skal også selv være med til at gøre en forskel i vintervejret. Tilpas dig trafikken, hold afstand og hold dig orienteret om hvordan vejrforholdene udvikler sig. Og husk nu at komme afsted i god tid i vintermånederne. Hastværk er lastværk.

 

Tjekliste ved uheld

Det er vigtigt at komme af med sommerdækkene, da der ellers er større risiko for at ende i et trafikuheld. Men hvilke informationer skal man egentlig huske at få noteret, hvis man ender i et uheld?

Det er ofte en stresset situation og det kan derfor være svært at holde overblikket. Det vil vi gerne hjælpe dig med. Derfor har vi lavet en tjekliste, du kan downloade og printe ud, så du kan have den liggende i bilen. Der kan du se hvilke informationer, der er gode at få, og der er endda plads til at du kan skrive dem ned på bagsiden.

Mand og kvinde der undersøger hvor meget skade der er sket efter sammenstød af deres biler
Værd at vide

Hvornår skal du skifte til sommerdæk?

Læs vores guide til hvornår du skal skifte fra sommerdæk til vinterdæk. I vores guide giver vi dig huskeregler til dækskifte.

et træ der springer ud
Bliv ringet op
Skriv til os