Hvem kører i din bil?

Du skal oplyse til forsikringsselskabet hvem der kører i bilen til dagligt. Det har nemlig betydning for prisen på forsikringen og for din ret til erstatning ved skade

Ejer og bruger af bilen?

Din bilforsikring bliver lavet til dig på baggrund af en række oplysninger som har betydning for forsikringens pris. Hvis oplysningerne er forkerte, kan konsekvensen være at forsikringen ikke dækker når du har brug for den.

Sådan giver vi dig et tilbud på en bilforsikring

Flere ting har betydning for prisen på din bilforsikring. Vi bruger de oplysninger du giver os, til at beregne risikoen og dermed prisen på forsikringen. Oplysningerne er altså grundlaget for den forsikring vi laver til dig. Derfor er det afgørende at du giver de rigtige oplysninger, både når du tegner forsikringen, og hvis der sker ændringer efterfølgende. Vi tager udgangspunkt i hvem der er fast bruger af bilen. Hvis den som tegner bilforsikringen, ikke er den samme som den der er fast bruger af bilen, skal vi have besked.

Du finder her eksempler på ting der har indflydelse på prisen på din bilforsikring.

  • Bilens nyværdi
  • Motorens størrelse
  • Din alder og anciennitet som bilist
  • Din skadefri kørselserfaring
  • Antal kilometer du kører om året
  • Bopæl
Giv os korrekte informationer

Hvis du giver forkerte oplysninger

Hvis du giver os fejlagtige oplysninger, risikerer du at du ikke kan få erstatning eller kun at kunne få delvis erstatning ved skader. Det gælder også forkerte oplysninger om ejer- og brugerforhold. Kontakt os hvis du er i tvivl.

Mor og datter ved bil

Hvad med hjemmeboende børn?

Hjemmeboende børn må gerne låne familiens bil, men de må ikke være fast bruger af bilen. Bruger dit hjemmeboende barn bilen som fast bruger, skal vi have besked.

Hvem kører i din bil?

Vi har samlet nogle gode huskeregler som kan hjælpe dig. Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af disse eksempler, bør dit barn sandsynligvis stå som fast bruger af bilen. Kontakt os hvis du er i tvivl.

Dit barn skal stå som fast bruger af bilen hvis:
  • Barnet kører i bilen til dagligt eksempel til skole, på jobbet, til fritidsaktiviteter.
  • Barnet har bilen til fri afbenyttelse.
  • Hvis forældrene ikke stiller spørgsmålstegn ved hvornår bilen er tilbage.

Hvornår er der tale om dit barn låner bilen?

Der er tale om at dit barn låner bilen når barnet lejlighedsvis låner bilen, for eksempel til at køre på besøg hos en kammerat eller kæresten. Oftest er det sådan er der er en aftale forældrene og barnet imellem hvornår bilen forventes afleveret tilbage.

Er der en smart løsning?

Ja, der er. Hvis dine børn låner bilen i ny og næ, ned til bageren, ud til veninden, hjem til kæresten, til og fra sport, så skal du se på vores produkt Ung Bilist. Det er en forsikring der hjælper dit barn eller dine børn med at optjene kørselserfaring. Ung Bilist er til dig som har et eller flere børn som lejlighedsvis låner bilen. For hvert år børnene kører i din bil uden at få skader, optjener hun eller han med Ung Bilist et års anciennitet som senere kan benyttes til en bilforsikring hos Thisted Forsikring. Det vil hjælpe dine børn til en billigere bilforsikring, når de engang får deres egen bil.

Ung Bilist

Billigere bilforsikring til børnene

Med Ung Bilist får dit barn eller børn en billigere bilforsikring den dag de selv skal til at have bil. Samtidig slipper du for dobbelt selvrisiko hvis børnene under 23 år laver skade på din bil.